General Motors 30 bin ventilatör üretecek

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Savunma Üretim Yasası kapsamında yapılan anlaşmayla, General Motors'un (GM) 30 bin ventilatör üreteceğini bildirdi.

General Motors 30 bin ventilatör üretecek
General Motors 30 bin ventilatör üretecek
GİRİŞ 08.04.2020 19:47 GÜNCELLEME 08.04.2020 19:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Savunma Üretim Yasası kapsamında GM ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavisinde kullanılan ventilatör üretimine ilişkin ilk anlaşmanın yapıldığını duyurdu. 

 

Anlaşma tutarının 489,4 milyon dolar olduğunun belirtildiği açıklamada, bu kapsamda GM'nin toplam 30 bin ventilatörü ağustos sonuna kadar teslim edeceği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu ventilatörlerin 6 bin 132'sinin 1 Haziran'a kadar teslim edilecek şekilde bir üretim programının hazırlanacağı aktarıldı. 

 

Bakanlığın açıklamasında, anlaşmanın, ABD Başkanı Donald Trump'ın, GM'nin ventilatör üretmesi için kendisine özel sektörün üretimini yönlendirme hakkı tanıyan "Savunma Üretim Yasası"nı uygulamaya koymasının ardından yapıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 22 Mart'ta Twitter hesabından, Ford, General Motors ve Tesla'nın Kovid-19 salgınında gerekli olan ventilatör ve diğer ekipmanı üreteceğini açıklamıştı.

Daha sonra ventilatörlerin üretimi konusunda General Motors ile anlaşmazlığa düşen Trump, şirkete karşı kendisine özel sektörün üretimini yönlendirme hakkı "Savunma Üretim Yasası"nı 27 Mart'ta devreye sokmuştu.

YORUMLAR 4
  • FEHMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra kimse füze üretmez virüs üretir daha az maliyetli ve etkili
    Cevapla
  • ŞİFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Virüs sayesinde belki insanlığını hatırlar.
    Cevapla
  • vatandas ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde hemen üretime başlayalım
    Cevapla
  • Kızgın 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıtalar arası füze yapıp garibanlari oldureceginize biraz insanlığı kurtarmak için alet yapın
    Cevapla