Volkswagen’den bir erteleme daha

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, Almanya'da bulunan tesislerindeki üretimine Corona virüsü salgınından dolayı önce 5 Nisan'a kadar ara verdiğini duyurmuştu. Ancak geçtiğimiz hafta markadan gelen açıklamada bu sürenin 9 Nisan'a kadar uzatıldığı söylenmişti. Bugün ise Volkswagen bu süreyi güncelleyerek 19 Nisan olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 01.04.2020 10:05 GÜNCELLEME 01.04.2020 14:07

Koronavirüs salgını nedeniyle fabrikalarındaki üretimi geçici olarak durduran markalardan Volkswagen, üretime verdiği arayı uzattığını açıkladı.

 

Şirketten yapılan açıklamada, talepteki düşüşün ve tedarik zincirinde yaşanan sorunların söz konusu kararda etkili olduğu belirtildi. Volkswagen'in fabrikalarının 19 Nisan'da kapılarını açacağı da verilen bilgiler arasında.

 

Alman markanın karardan etkilenen tesisleri arasında Dresden, Emden, Osnabrueck, Wolfsburg, Zwickau, Hanover, Brunswick, Kassel, Salzgitter, Chemnitz, Hanover bulunuyor.

Daha önce yapılan açıklamada 9 Nisan'da fabrikaların açılacağı belirtilmişti. Volkswagen'in söz konusu fabrikalarında 80 bin kişi çalışıyor.

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, geçen yaptığı yaptı açıklamada ise, fabrikaların kapalı kalmasının kendilerine haftada 2 milyar euroluk fatura çıkardığını söylemişti.

Volkswagen gibi Türk otomotiv sanayisinde de birçok firma salgın nedeniyle fabrikalarını geçici olarak kapattı.

Bu üreticiler arasına dün akşam saatlerinde üretime ara vereceğini açıklayan Tofaş'ın da katılması ile birlikte ise, Türk otomotiv sanayisinde üretim geçici olarak durmuş oldu. 

Fabrikalarını geçici olarak kapatan yerli otomotiv üreticileri arasında Oyak-Renault, Hyundai Assan, Ford Otosan, Türk Traktör, Honda, Toyota, Mercedes-Benz Türk, Otokar, Temsa, Anadolu Isuzu ve Karsan bulunuyor.