Tesla'nın rakibi Polester Çin'deki üretimine tekrar başladı!

Çin’in doğu Zhejiang eyaletinde yer alan Polestar üretim tesisi, Koronavirüs salgınına rağmen kademeli olarak operasyon sürecine geçmeye başladı.

Tesla'nın rakibi Polester Çin'deki üretimine tekrar başladı!
Tesla'nın rakibi Polester Çin'deki üretimine tekrar başladı!
GİRİŞ 01.04.2020 09:52 GÜNCELLEME 01.04.2020 09:52

Koronavirüs salgınının çıkış yeri olarak bildiğimiz Çin, son birkaç gündür nispeten daha olumlu gelişmelere sahne olur. Vaka sayılarının azaldığı ve hastalığın biraz da olsa kontrol altına alındığı süreçte, bazı işletmelerin de açıldığını yerel basında görebiliyoruz.

Otomobil üreticileri de bölgede yer alan bazı operasyonlarını tekrar oyuna dahil etmeye başladı. Geely‘nin satış noktalarını açmaya başladığı sürece şimdi de Volvo’nun sevilen yan markası Polestar da dahil oldu. Tamamen elektrikli Polestar 2‘nin üretimi, Çin’in doğu Zhejiang eyaletindeki Luqiao fabrikasında tekrar başladı.

Aslında bu durum geçtiğimiz günlerde Volvo cephesinden gelen kapatma kararlarına bakıldığında biraz şaşırtıcı gelebilir. Nitekim 20 Mart’ta yapılan açıklamada şirketin İsveç ve ABD tesislerinin 26 Mart ile 14 Nisan arasında kapalı olacağı bilgisi geçilmişti.

COVID-19 salgını nedeniyle Çin’deki birçok üretim tesisi haftalarca kapalı kalırken, atılan bu adımın beraberinde ciddi önlemler getirdiğini de söylemek mümkün. Şirket çalışanları ancak, sıcaklık taraması ve kapsamlı dezenfeksiyon sürecinden geçtikten sonra üretim bandına geçiş yapabilecek.

Halihazırda bu adımın merkezinde olan “2” modeli, 63.000 dolarlık başlayan Launch Edition’dan başkası değil. 402 beygir güç ve 660 Nm torka sahip olan elektrikli otomobil yaklaşık 445 kilometre menzil kat edebilecek.