İkinci el otomobillerde fiyatlar düşecek mi?

Otomerkezi CEO'su Muhammed Ali Karakaş, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ikinci el otomobil pazarına olan etkileriyle alakalı görüşlerini belirtti.

İkinci el otomobillerde fiyatlar düşecek mi?
İkinci el otomobillerde fiyatlar düşecek mi?
GİRİŞ 30.03.2020 10:46 GÜNCELLEME 30.03.2020 10:46

 Karakaş, "İkinci el araç pazarında, virüs salgınının sektörü durma noktasına getirdiğini görüyoruz. Fiyatların düşmeyeceğini, yaz aylarına kadar stabil kalacağını, fakat hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç pazarının Haziran ayında tekrar canlanacağını öngörüyoruz" dedi.

Her ne kadar yeni otomobil satışlarında azalmalar tahmin edilse de kullanılmış otomobil pazarında da koronavirüs etkileri olacaktır. Özellikle otomobil, ev vb. gibi ihtiyaçların ötelendiğini hesaba katarsak 2. el otomobil satışlarına koronavirüsün etkisi daha fazla olacaktır.

Otomerkezi CEO’su Muhammed Ali Karakaş, bu noktada pazarla alakalı kendi öngörülerini ve görüşlerini açıkladı. Karakaş, ''İkinci el araç pazarında, virüs salgınının sektörü durma noktasına getirdiğini görüyoruz. Sıfır kilometre tarafında üretimler durdu, döviz arttı; bu sebeplerden ötürü ikinci elde araçlar değer kaybetmez. Fakat araç satın alma eğilimi sıfıra yakın bir durumda. Şu anda belli bir piyasa yok, yazılan-çizilen fiyatlar, ancak vatandaşımız araç almaya başlayınca gerçekliğe kavuşabilir.'' dedi.

ARAÇLARIN FİYATLARI DÜŞMEYECEK!

Karakaş son günlerde çok yükselen ikinci el fiyatlarıyla alakalı da ''Araçların fiyatları düşmeyecektir, satışlar duracak fakat fiyatlar stabil kalacaktır. Haziran ayına kadar ikinci elde ciddi bir durgunluk söz konusu olacağını, yaz aylarına girişle birlikte hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç pazarının tekrar canlanacağını öngörüyoruz'' dedi.