Arazinin yeni kralı geldi! Bir Pick-Up'tan daha fazlası...

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu özellikleriyle tam bir arazi canavarı olan Ford Ranger Raptor oldu.

GİRİŞ 25.03.2020 16:50 GÜNCELLEME 27.03.2020 21:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Geçen hafta bildiğiniz gibi çok iddialı bir sedan testimiz olmuştu. Bu haftayı da muhteşem bir Pick-Up’a ayırdık. Bu model tam bir arazi canavarı. Bunun yanı sıra asfaltta da çok iyi performans sunabiliyor. Bunda hem motor gücünün hem süspansiyonların hem de şanzımanın etkisi büyük. Çok başarılı bir ünite derliliği topluluğu var. Bunları konuşacağız ama gelin ilk olarak bu muhteşem aracın yani FORD RANGER RAPTOR’UN dış tasarımıyla yazımıza başlayalım…

 

TASARIM

 

Aslında bu aracın tasarımını ne kadar anlatsak boş olur. Resimlerle bol bol göstermeye çalışsak da yakından bir görmek lazım. Görüp de etkilenmeyene denk gelmedim. Genci yaşlısı, kadını erkeği ilk görüşte bu araca hayranlık duyabilir. Sebebi mi? Sıralayalım…

İlk olarak fabrika çıkışlı off-road lastikleri oldukça iddialı. Ranger XLT’den farklı tampon ve çamurlukları daha heybetli… Renkler daha canlı. Önden yaklaşırken tabiri caizse köpek balığı gibi agresif ve güçlü görünüyor. Aracın arkada Raptor yazılı dövmeleri var. Oldukça karizmatik... Yan basamaklar var delikli bir şekilde tasarlanmış ve farklılık yaratıyor. Bu saydıklarımı resimlerde daha iyi görebiliyorsunuzdur. Bir hayli dikkat çekiyor.

İçeride de karakteristik donanımlar görebiliyorsunuz, mesela koltuklar. Raptora özel deri ağırlıklı, mavi renk ve farklı temalı koltuklar. Kırmızı renkte agresifliği yansıtan kadranlar. Direksiyonun üst orta kısmında yarış araçlarında gördüğümüz kırmızı bölüm.

Bu saydıklarım hem Ranger XLT’den hem de diğer Pick-Up’lardan farklılıklar…

TEKNOLOJİ VE KONFOR

Modelin özellikle teknoloji ve konfor yönü sınıfını bir hayli zor durumda bırakacak. Düşünsenize bir Pick’Up alıyorsunuz ve neredeyse son dönem teknolojilerinin hepsine sahip oluyor. Kısaca çok önemlilerini konuşacak olursak. Şerit takip asistanı, START STOP, kendin park asistanı, SYNC3 iletişim ve bilgi eğlence ekranı, yol bilgisayarı, sürüş modları, ön çarpışma uyarı sistemi, elektronik denge sistemi, koltuk ısıtmalar, dijital çift taraflı ayarlanabilir klima, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, Devrilme Önleme Fonksiyonu ve Elektronik Stabilite Kontrolü içeren Ford Stabilite Kontrolü; Römork Salınım Kontrolü, Yokuş Kalkış Desteği,  Eğim İniş Kontrolü ve Yük Uyarlama Kontrolü.. Ve bunlar standart tek pakette.

Biraz da konfordan bahsedelim diyeceğim ama aslında bir cümleyle özetleyeceğim. Aracın üzerinde konuma duyarlı sönümleme özelliğine sahip FOX amortisörler var. Fiyatı ise yanlış bilmiyorsak 10 bin Euro. Gelin konforun ne kadar üst düzeyde olduğunu buradan anlayalım.

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

Araç videolu anlatımda da olduğu gibi bizler üzerinde oldukça olumlu izler bıraktığından pek eksik bulamadık. Belki de tecrübemiz eksik bulmaya yetmedi. Ama oldukça fazla artı izler bıraktı. Mesela diye başlayalım sonunu getirelim…

Süspansiyonlar. Yol şartlarına göre değişkenlik gösteriyor ve hangi yolda olursanız olun en ufak bir rahatsızlık hissettirmiyor. Çukurmuş kasismiş engebeymiş vız geliyor diyebilirim.

Tasarım oldukça etkileyici. Ranger XLT’den 5 cm yukarda oluşu bile aracı daha heybetli kılıyor ve daha agresif gösteriyor.

Teknolojik donanımların bu kadar fazla oluşu aracı alacaklara gösterilmiş en büyük saygılardan biridir.

Asfaltta kullanırken özellikle 4-2 kullanımlarda keskin virajlara hızlı girerseniz hafif arkadan kopmalar oluyor ancak arka taraf kendini çok hızlı bir şekilde toparlıyor. Bu güven veriyor. 4*4 de zaten böyle bir risk bile yaşamıyorsunuz.

2 litrelik motor yetmeyecekmiş gibi düşünülse de 500 nm Tork büyük katkı veriyor.

10 ileri otomatik şanzıman kullanılması bu kadar heybetli bir modelde bile müthiş bir yakıt verimliliği sağlıyor. 100 km’de ortalama 9 litre.

Helezonlu arka süspansiyonlar arka taraftaki yolculukları daha konforlu hale getiriyor.

Baja, Spor, Çim, Çakıl, Kar, Çamur Kum, Kaya ve Normal sürüş modları var. Özellikle engebeli bir yoldaysanız ve baja modunu açtıysanız, hiç korkmadan gaza basın ve parkurun keyfini çıkarın. Engebeli yolda ralli yapabilirsiniz. Hem de büyük bir keyif alarak.

Teknik Özellikler Ve Fiyatı

Yeni Ranger Raptor; çeki demirine bağlı olarak 2.500 kg ile 4.635 kg arasında römork çekme gücüne sahip

1.560 mm ile 1.575 mm ebatlarında eşya taşıyabiliyor.

850 mm (85 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğini sunuyor.

100 km de normal kullanımlarda 8.9 litre yakıt tüketiyor.

Ranger XLT ile karşılaştırıldığında 150 mm daha geniş iz aralığı ve 51 mm daha yüksek
Ön süspansiyon yolu yüzde 32 artırılırken arka süspansiyon yolu ise yüzde 18 arttırıldı.
SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu çalışıyor.
Motor: 2 litre, Tork 500 nm ve 10 ileri otomatik şanzıman var.

FİYATI  LANSMANA ÖZEL 380 bin liraydı. Yeni belirlenen bir piyasa fiyatı mevcut değildir. Tahminlerimiz kur artışıyla birlikte 400 bin TL.

Daha detaylı bilgileri videomuzda bulabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler diler, ülkemizin bir an önce eski neşeli günlerine dönmesini için dualar ederim.

VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...

KAYNAK: HABER7/SERKAN SARAÇ
YORUMLAR 15
  • Tahir aslanyürek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ohaaa öne be 400bin?yani millet parayi sokaktan topluyor sanki.40 lira gibi konuşuyorsunuz""400bin ne ya.ajantada kalsın.biz traktör aliriz
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    laf, arazi falan filan, bunlarla ancak yok olduğu sürece gidersiniz, gerçek arazi deneyimi isteyen varsa atv, utv ya da enduro motosiklet denesin.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ford ABD markası. ABD'liler gurur duyabilir. Biz de ölene kadar tofaş şahine binmeye devam!
    Cevapla
  • Aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ford Türkiye de üretim yapan ve tüm dünyaya türkiyeden transit yollar. Türkiye in yan sanayisi dünyada her markaya üretim yapar. Bu bike yeterli yaptığınız eleştiriye
    Cevapla
  • soru 4 yıl önce Şikayet Et
    kim alacak?
    Cevapla
  • yurttaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Essah gene canavar olmuş her yönü ile, yolda azıcık sürat yapınca radar şak diye yapıştırıyor "ben canavar dinlemem kardeşim sen kamyonetsin" diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle