İkinci el araç alacaklar dikkat! Hasar kaydı...

İkinci el otomobillerde en sıklıkla karşılaşılan durumlardan birini "sigortadan şişirme hasar kaydı" ifadesi oluşturuyor. Bu konuyu iyi araştırmadan otomobil satın alan tüketiciler, ilk anda ucuz araç aldığı düşüncesine kapılsalar da zaman içerisinde ciddi mağduriyetler yaşayabiliyor. Sizin için otomobillerde yapılan şişirme hasar kaydı konusunu detaylarıyla derledik.

İkinci el araç alacaklar dikkat! Hasar kaydı...
İkinci el araç alacaklar dikkat! Hasar kaydı...
GİRİŞ 17.03.2020 09:49 GÜNCELLEME 17.03.2020 09:49

Otomobillerde yapılan şişirme hasar kaydıyla alakalı dikkat edilmesi gereken hususlara makalemizde yer verdik. İşte konuyla alakalı önemli detaylar.

Otomobillere yapılan şişirme hasar kaydı
İkinci el otomobil alacakların en çok dikkat etmesi gereken konuların başında 'sigortadan şişirme hasar kaydı' oyunu gelmektedir. Bu durum ikinci el araç piyasasında oldukça sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. 'Sigortadan şişirme hasar kaydı' ifadesini çok iyi araştırmadan araç satın alan tüketiciler ilerleyen süreç içerisinde mağduriyet yaşayabilmektedir. Ancak bu durumun önlenmesinde alınabilecek bazı önemli tedbirlerin varlığı söz konusudur. Bu tedbirlerin başında konuyla alakalı olarak iyi bir araştırma yapmak gelmektedir. Ağır hasarlı araç satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususların başın öncelikle hangi parçaların değiştiğine dikkat edilmesi gerekmektedir.

"Sigortadan şişirme hasar kaydı" ifadesi özellikle fiyatı piyasaya göre düşük şekilde ilana çıkan araçlarda görülmektedir. Bu durum ise zaman zaman tüketicilerin ciddi ölçüde mağduriyet yaşamasına sebep olabilmektedir. Bu noktada ikinci el araş alacakların alabileceği bazı tedbirlerin varlığı söz konusudur. Bunların başında da otomobillere yapılan şişirme hasar kaydının iyi bir araştırmaya tabi tutulması gelmektedir.

Otomobilin tam hasarlı sayıldığı durumlar nelerdir?
Sigortacılık mevzuatına göre kamuoyunda "pert" olarak tanımlanan otomobiller için iki farklı prosedür izlenmektedir. Bu prosedürlerden biri ağır hasarlı ve çekme belgeli araçlar, diğeri ise tam hasarlı olan ve hurda belgeli araçlar için işletilmektedir. Aracın onarım harcamalarının zarar gören aracın rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşması olmaktadır. Bununla birlikte eksper raporu ile ilgili aracın onarım kabul etmez bir hale geldiğinin tespitinin yapılmış olması durumudur. Tüm belirtilen bu unsurlar doğrultusunda aracın tam hasara uğramış sayılmaktadır.

Böyle bir durumda, aracın ilgili olan mevzuat kapsamında hurdaya ayrıldığına ilişkin hurda tescil belgesinin sigortacıya ibraz edilmemesinden önce tazminat ödenmemektedir. İlgili belge kapsamında işlem yapılmış olan araçlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisans verilmiş durumdaki tesislere teslim edilir. Böylece aracın bertaraf edilmesi söz konusu olmaktadır. Bu araçların bir daha trafiğe çıkması söz konusu olmamaktadır.

İlgili otomobilin onarım masrafı sigortalı otomobilin rizikonun gerçekleştiği tarihteki değerini aşsın ya da aşmasın, ağır hasarlı durumdaki otomobilin, onarımının mümkün olduğunun eksper raporu kapsamında tespitinin yapılmış olması halinde otomobil, ağır hasarlı olarak kabul görmektedir.