2020 Golf GTI görücüye çıktı

Volkswagen, yeni nesil hatchback modeli Golf GTI’ı görücüye çıkardı. Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergileneceği açıklanan otomobil hibrit bir versiyonla geliyor.

2020 Golf GTI görücüye çıktı
2020 Golf GTI görücüye çıktı
GİRİŞ 29.02.2020 19:51 GÜNCELLEME 29.02.2020 19:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2020 Volkswagen Golf GTI ve Golf GTE hibrit teknoloji tutkunlarının ilgisini çekecek özellikleri bünyelerinde barındırıyor. Volkswagen 2020 Golf GTI’ın tasarımı geçtiğimiz yılın ekim ayında ortaya çıkan sekizinci nesil 2020 Volkswagen Golf’e dayanıyor.

 

Aktarma organlarında yapılan geliştirmeler göze çarpıyor. 2 litrelik turboşarjlı motor 241 beygir güç ve 370 Nm york üretiyor. Avrupa’da satılacak versiyonunda 6 ileri manuel şanzımanla geleceği belirtilen modelde 7 vitesli ve çift kavramalı DSG şanzımanın da opsiyonel olarak sunulacağını söyleyelim.

 

Adaptif şasi kontrolünün sürüş modu sistemi tarafından ayarlandığı belirtiliyor. LED farların standart olarak sunulduğu modelde ön farlardaki LED şerit gündüz farlarıyla eşleşiyor. Entegre sis lambaları ile daha büyük bir petek hava girişi otomobilde karşımıza çıkan diğer detaylar arasında.

17 inç Richmond alaşımlar kullanıcılara standart sunuluyor. 18 ve 19 inç jantların ise isteğe bağlı olduğunu söyleyelim. İç mekana bakıldığında ise spor direksiyon ve spor koltuklar göze çarpıyor.

10,25 inç boyutunda bilgi-eğlence sisteminin yer aldığı Volkswagen Golf GTI’daki arka plan aydınlatması 30 farklı renk desteğiyle geliyor. Kapılar açıldığında ise kırmızı renkte yanıp sönen bir durdur-başlat düğmesi de otomobilde yer alıyor.

2020 Golf GTI ile birlikte biraz önce de belirttiğimiz gibi otomobilin plug-in hibrit versiyonu da bulunuyor. 241 beygir güç sunan 2021 Golf GTE,  1.4 litrelik turboşarjlı motorla birlikte elektrikli motor da kullanılıyor.

6 ileri DSG şanzımanın tercih edildiği otomobilde yeni bir pil sistemi bulunuyor. Sadece elektrik modu kullanıldığında otomobilin yaklaşık 60 kilometre yol kat edebileceği belirtiliyor.

Elektrik modu saatte 128 kilometre hızda da kullanılabiliyor. Hibrit modda, pil gücünü kullanma, mevcut seviyede tutma veya gaz motorunu kullanarak arttırma seçeneği da mevcut. Volkswagen imzalı yeni Golf modellerinin ne zaman ve ne gibi bir fiyattan satışa sunulacağı henüz paylaşılmadı.

YORUMLAR 1
  • aek 4 yıl önce Şikayet Et
    500 bin olmazsa almam.
    Cevapla