Panasonic'ten Tesla kararı

Panasonic ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla Inc'in New York fabrikasında güneş pili üretiminden çıkacağını açıkladı. Panasonic Nevada eyaletindeki Tesla ile otomotiv aküsü ortak girişimini sürdüreceğini açıkladı. Nevada üretim sorunları ve gecikmelerle geçen yıllardan sonra ilk çeyrek dönem karını açıkladı.

Panasonic'ten Tesla kararı
Panasonic'ten Tesla kararı
GİRİŞ 26.02.2020 16:28 GÜNCELLEME 26.02.2020 16:29

Panasonic ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla Inc'in New York fabrikasında güneş pili üretiminden çıkacağını açıkladı.

 

Bu açıklama, ortaklıktaki gerilime ve Panasonic'in Tesla'nın özel pil tedarikçisi statüsünün sona erdiğine dair son işaret oldu.

Tesla Model 3

 

Bu adım, Tesla'nın güneş enerjisi birimine yönelik belirsizliği artırdı. Tesla 2016 yılında güneş enerjisi birimini 2.6 milyar dolara satın almasından bu yana büyük ölçüde daralttı.

Tesla New York'a Panasonic'in çekilmesinin "Tesla'nın mevcut operasyonları üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını" bildirdi.

Panasonic yaptığı açıklamada, Mayıs ayı sonuna kadar üretimi durduracağını ve Eylül ayı sonuna kadar fabrikadan çıkacağını belirtti.

Tesla Model S

Panasonic Nevada eyaletindeki Tesla ile otomotiv aküsü ortak girişimini sürdüreceğini açıkladı. Nevada üretim sorunları ve gecikmelerle geçen yıllardan sonra ilk çeyrek dönem karını açıkladı.

Tesla Model Y

Elektrik enerjisi biriminde Tesla'dan gelen düşük talep, Panasonic'i Buffalo'da yaptığı pillerin çoğunu, Solar Roof markası için Tesla'ya satmak yerine ülke dışındaki müşterilere göndermek zorunda bıraktı.