Yerli otomobil için altyapı kuruluyor

Elektrikli bir model olacak yerli otomobil için şarj istasyonu kurma çalışmaları başladı. Bu kapsamda, yerli otomobilin geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) beş ortağından biri olan Zorlu Holding, bünyesindeki Zorlu Energy Solutions (ZES) ile kolları sıvadı.

Yerli otomobil için altyapı kuruluyor
Yerli otomobil için altyapı kuruluyor
GİRİŞ 20.02.2020 14:00 GÜNCELLEME 20.02.2020 14:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Petrolleri'yle iş birliğine giden ZES, akaryakıt istasyonlarına kendi şarj istasyonlarını kuracak. İşbirliği hakkında konuşan Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman, "Elektrikli araç sahiplerine kesintisiz sürüş imkanı sağlamayı hedefliyoruz" derken, Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu ise, "Yerli otomobilin lansmanı ile birlikte daha fazla istasyonumuzda şarj noktası kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği ve yüzde yüz elektrikli bir model olacak yerli otomobil için şarj istasyonu kurma çalışmaları başladı. TOGG'un beş ortağından biri olan Zorlu Holding, bünyesindeki Zorlu Energy Solutions  (ZES) şirketini bu kapsamda devreye soktu. 

Yapılan açıklamaya göre, ZES ve Türkiye Petrolleri (TP) şarj istasyonu altyapısı konusunda işbirliğine gitti. Türkiye Petrolleri istasyonlarına elektrikli araçlar için şarj soketleri yerleştiren ZES'in, ilk etapta İstanbul Bağdat Caddesi, Çorum merkez ve Ankara Etimesgut olmak üzere 3 farklı lokasyonda hizmet vereceği bildirildi.

 

Söz konusu rakamın ise kısa süre içinde 10’a çıkacağı belirtiliyor.

İş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman, "2018 yılından itibaren yeni nesil teknoloji faaliyetlerimizi Zorlu Energy Solutions (ZES) markasıyla sürdürmeye başladık. ZES markamızla kurduğumuz elektrikli araç şarj istasyonlarımız ile Türkiye’deki elektrikli araç sahiplerine kesintisiz sürüş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz kapsamında Türkiye Petrolleri ile bir iş birliği yaptık ve şu an 3 farklı Türkiye Petrolleri istasyonunda elektrikli araçlara şarj imkanı sunuyoruz" dedi.

'YERLİ OTOMOBİLE HAZIRLANIYORUZ'

Şu an 38 farklı şehirde ZES’in elektrikli araç şarj istasyonu olduğunu belirten Salman, hali hazırda 160 lokasyonda bulunan 296 soket sayısını Türkiye Petrolleri istasyonlarında yeni açılacak soketlerle kısa sürede artırarak, elektrikli araçları tüm ülkede kullanılabilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu ise, "Tüm dünyada hızla artan elektrikli araç üretim ve talebinin ülkemizde de hızlı bir artış göstereceğini öngörmüş, bu nedenle geçtiğimiz yıl istasyonlarımızda elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya başlamıştık. Şu an için Türkiye genelinde 17 istasyonumuzda elektrikli araç şarj dolum noktası mevcut. Yerli otomobilin lansmanı ile birlikte elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırma hedefi ile biz de yatırımlarımızı arttırıyor ve bu yıl daha fazla istasyonumuzda elektrikli araçlar için şarj noktası kurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.  

YORUMLAR 17
  • hibrit şart 4 yıl önce Şikayet Et
    haberlerde vardı. bir motor ustasının icat ettiği 1 tl ile 100 km yol giden arabanın motoru ile elektrikli motoru birleştirip kendi kendini şarj eden ve enerjiye bağımlılığı yüzde 90 bitirecek benzin ve elektirikli karması hibrit bir otomobil üretmek zor değil. kimse tesislerde yarım saat beklemek istemez benzini alıp yoluna devam etmek ister. zoru da yapsa yapsa Erdoğan yapar! kimse tutamaz seni dünya liderii!!!
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir araç için yarım saat beklemek çok uzun bir süre değil. Uzun yola giderken hangi yakıtı kullanırsan kullan en az yarım saat mola veriyorsun. İyi bir lokantası olan manzaralı park alanıysa en az bir saat oradasın.
    Cevapla
  • güneş enerjisi 4 yıl önce Şikayet Et
    güneş enerjisi ve araç üstü rüzgar tribün desteği ile çoklı batarya da düşünülmeli ki hyundai ve kia gelecek yıl seri üretime konu edecekler diyorlar?
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle aküler mutfak tüpü değişimine benzer bir sistemle boş olanı teslim edip yenisini almak suretiyle olmalı
    Cevapla
  • ,Y. A... 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir hyprid model mutlaka geliştirin, bu elektrik sevdası insanlığa pahalıya patlayabilir.. Bir çok ülke atom ve kömür santrallerini kapatmak istiyor, bir taraftan da elektriğe talep yükseltiliyor.. yeni baronlar mı...? diyesim geliyor..!
    Cevapla
  • Süleyman Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Atom santrali mi? Takoz olmak için düşünce gücümüzü zorladığımız kadar çözüm olmak için de zorlasak şimdiye yol almıştık. Dünya fosil yakıttan kaçıyor. O baron dedikleri de petrol baronları... Yol verin geçsinnn... Elektrikli araç için iyi düşünülmüş, büyük devasa bir ekosistem kuruluyor. Usulüyle güncel teknolojiye uyum sağlamak lazım...
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper... artık Benzin İstasyonları Şarj istasyonları diye ismini alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle