2020 Hyundai i20 hibrit seçeneği ile geldi!

Markanın Türkiye'de üretilen B segmenti otomobili olan 2020 Hyundai i20, yenilendi. Yeni otomobil tamamen değişen tasarımı, sahip olduğu teknolojileri ve hibrit motor alternatifiyle şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu arada 2020Hyundai i20 hibrit, Türkiye'de üretilen Toyota C-HR, Corolla ve Renault Clio modellerinden sonra 4. hibrit motorlu otomobil olma özelliğini taşıyor.

2020 Hyundai i20 hibrit seçeneği ile geldi!
2020 Hyundai i20 hibrit seçeneği ile geldi!
GİRİŞ 19.02.2020 13:44 GÜNCELLEME 19.02.2020 14:17

Türkiye’nin hibrit macerası 4 yıl önce başladı. İlk olarak 2016’da Toyota Sakarya’daki fabrikasında hibrit teknolojili C-HR’ı üretti. Japon marka ardından 12’inci nesil Corolla Sedan ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de Sakarya’da üretmeye başladı.

 

Böylece, Toyota’nın Türkiye’de ürettiği hibrit model sayısı ikiye çıktı. Bu yıldan itibaren Oyak Renault da Bursa’da Clio’nun hibrit versiyonunu üretmeye başladı. Şimdi sırada Hyundai var. Hyundai Assan, İzmit fabrikasında mart ayından itibaren yeni i20 modelini üretmeye başlayacak.

Hyundai i20

 

Bu modelin hibrit versiyonu da ilk kez İzmit’te bantlardan inecek. Böylece Türkiye’de üretilecek hibrit otomobil sayısı 4’e yükselecek. Ticari araç tarafında ise Ford Otosan, bu yıldan itibaren Transit’in hibrit versiyonunu üretmeye başladı.

Hyundai i20

Genel hatları ile daha keskin bir görünüm sergileyen 2020 Hyundai i20'nin, ön farlarında Elantra'ya benzer bir görünüm kazandığı görülürken, jantlarını ise Tucson modelinden aldığı göze çarpıyor.

Hyundai i20

Otomobilin arka kısmında ise, son dönemde otomotiv endüstrisinde trend haline gelen ve bagaj kapağını boydan boya saran stop grubu dikkat çekiyor.

Yeni Hyundai i20'nin mevcut modelin üzerinde iyileştirmeler yapılan platformunu kullandığı belirtilirken, otomobilin aks mesafesinde 10 mm'lik bir artışın olduğu aktarılıyor. Otomobilin bagaj hacminde de 25 litrelik bir genişlemenin olduğu verilen bilgiler arasında.

Hyundai i20

2020 Hyundai i20'nin motor seçenekleri arasında ise 1.2 litre hacminde 83 beygirlik benzinli motor ile 1 litrelik 3 silindirli benzinli motor ve 48 volt kapasiteli batarya birlikteliğinden oluşan yarı hibrit sistem bulunuyor. Bu motor seçeneğinin toplamda 118 beygir güç ürettiği açıklanıyor.

Hyundai i20

Otomobilin şanzıman seçenekleri arasında da 7 ileri çift kavramalı otomatik vites ile 6 ileri manuel şanzıman yer alıyor.

Yeni Hyundai i20'nin iç mekanı ise resmi tanıtım yapıldığında ortaya çıkacak.

TÜRKİYE'DE ÜRETİME DEVAM

Tasarımı tamamen yenilenen 2020 Hyundai i20'nin Türkiye fabrikasında üretilmeye devam edecek. Fakat, otomobilin yeni nesil hibrit motorunun İzmit'e ithalat yoluyla getirileceği söylendi.

Her ne kadar motoru ithal olsa da, yeni 2020 Hyundai i20 İzmit fabrikasından çıktığında Türkiye'de bantlardan inen dördüncü hibrit model olacak.

Bu konuda Toyota C-HR Türkiye'de üretilen ilk hibrit otomobil unvanını elinde bulundururken, onu Toyota Corolla ve üretimi geçtiğimiz aylarda başlayan Renault Clio'nun beşinci nesli takip ediyor.

Hyundai i20