İstanbul'da 2,5 milyon lira değerinde far çalan çete çökertildi

İstanbul'da toplamda 2,5 milyon lira değerinde far çalan hırsızlık çetesi çökertildi. Gözaltına alınan 1'i kadın 16 şüpheli adliyeye sevk edilirken hırsızlık anları da kamuoyuyla paylaşıldı.

GİRİŞ 19.02.2020 12:10 GÜNCELLEME 19.02.2020 12:10
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İstanbul'da motosikletlerle otomobillerin yanına gidip saniyeler için farlarını çalan ve toplamda 2,5 milyon lira değerinde hırsızlık yapan çete çökertildi. Çetenin hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına yakalandığı anlar da dosyaya girdi.

 

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli ve Bakırköy'de özellikle belirli markaların otomobillerinin farlarını çalan hırsızları yakalamaya yönelik çalışma başlattı.

 

80 AYRI FAR HIRSIZLIĞI

Olayların meydana geldiği bölgelerde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin olay yerlerine motosikletle geldiğini ve hedeflerindeki otomobillerin farlarını saniyeler içerisinde sökerek, çalıp kaçtıklarını belirledi. Polis, meydana gelen 80 ayrı far hırsızlığı olayıyla ilgili geniş kapsamlı teknik ve fiziki takip başlattı.

HIRSIZLARA "SEVGİLİLER GÜNÜ" OPERASYONU

Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin çalışmaları neticesinde, 14 Şubat'ta İstanbul genelinde 23 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonla 1'i kadın 16 kişi yakalandı. Çete liderleri olduğu belirlenen Y.Y. ve Y.D.'nin de yakalananların arasında olduğu öğrenildi. Şüphelilerden A.P. ve D.D.'nin ise sevgili olduğu belirlendi. Polis, far hırsızlığı olaylarında kullanılan 12 motosiklet, bir adet pompalı tüfek ve 80 adet çalıntı otomobil farını yapılan aramalarda ele geçirdi.

ÇALINAN FARLARIN TOPLAM DEĞERİ 2,5 MİLYON TL

Gözaltına alınan şahısların, 80 ayrı olayda çaldıkları farların değerinin toplamda 2 buçuk milyon TL olduğu, farları Maslak Oto Sanayi'deki 3 ayrı alıcıya yarı fiyatına sattıkları öğrenildi. Şüphelilerin satış işlemini aynı zamanda internet üzerinde de gerçekleştirdikleri öğrenildi.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin olay yerlerine motosikletle geldiği, farları saniyeler içerisinde çaldıktan sonra aynı motosikletle olay yerlerinden ayrıldıkları görüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • şanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbul kartalda oto tamircisi kılığında gani kelep ve patronu turan ustaya da dikkat etsinler,onlarda arabanı alıp paranı çalıyorlar.
    Cevapla
  • meyyid 4 yıl önce Şikayet Et
    tek çare şeriat yani islam kanunları kol gitti mi neyle sökecek farı..ama nedense mağdur olmadan kimse anlamıyor şeriatın kıymetini.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Fakir fukara arabası olsaydı bulunamazdi bu çete demek ki ensesi kalın birilerine denk geldiler
    Cevapla
  • Wwd 4 yıl önce Şikayet Et
    Kol kesin kol
    Cevapla
  • SSK SOYGUNCUSU 4 yıl önce Şikayet Et
    Her alanda denetimler operasyonlar istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle