Temsa ile ilgili yeni gelişme! İki dev satın alıyor

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzaladı.

Temsa ile ilgili yeni gelişme! İki dev satın alıyor
Temsa ile ilgili yeni gelişme! İki dev satın alıyor
GİRİŞ 17.02.2020 19:19 GÜNCELLEME 17.02.2020 19:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzaladı.

 

Sabancı Holding'den yapılan açıklamada, "Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satın alma işlemi gerçekleştirilecektir. Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ

Temsa, Sabancı Holding tarafından İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satıldıktan sonra üretimini durdurmuş ve konkordato ilan ederek geçici mühlet almıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, "Kısa süre sonra Temsa’dan güzel haber alacaksınız” demişti.

YORUMLAR 14
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Skoda otobüs otomobil fabrikası ndan bağımsız olarak üretim yapıyor ayrıca troleybüs tramvay vb.Almanlarla ilişiği yok Çek Cumhuriyeti firmasıdır
    Cevapla
  • Yiğido58 4 yıl önce Şikayet Et
    Burayada lazım aslında
    Cevapla
  • Kepise Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz alsin millete hisse senedi satip millet mali yapilsin okadar basit
    Cevapla
  • adam gibi 4 yıl önce Şikayet Et
    ya skoda vw deyil mi hani fabrika kuracakti ???
    Cevapla
  • Ensar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu o bildigin Skoda degil. Onlar tek basina
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Degil
    Cevapla
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke devlet satın alsa . Belediyelerde devlet kurumlarında yüzlerce halk otobüsü var ve alınmaya devam ediyor . Devletin araç ihtiyacı karşılanmış olurdu . İnsanımıza iş imkanı ortaya çıkar devlet için yeni mühendisler uzmanlar yetişirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle