Almanya'da Tesla krizi!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın, Almanya'da fabrikayı kurmayı planladığı alan içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçları kesmeye başladığı belirtildi.

Almanya'da Tesla krizi!
Almanya'da Tesla krizi!
GİRİŞ 15.02.2020 00:39 GÜNCELLEME 17.02.2020 17:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Brandenburg eyalet hükümetinin Sözcüsü Simon Zunke, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, Tesla şirketinin Grünheide bölgesinde tesisin yapılması planlanan alanda yer alan ormandaki ağaçları kesmeye başladığı ve bu sürecin ay sonunda tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

2020 Tesla Roadster

 

Brandenburg Eyaleti Çevre Bakanlığından yapılan açıklamada, Tesla'nın, fabrikanın inşası için henüz izin alınmamasına rağmen ağaçların kesilmesine başlanması için onay verdiği belirtildi.

Ağaçların kesilmesinin şirketin sorumluluğunda olduğu vurgulanan açıklamada, Tesla'nın tesisi kurmak için izin alamaması takdirinde bölgeyi yeniden ağaçlandırması gerektiği kaydedildi.

Tesla Model Y

 

Bu arada; bazı çevre örgütlerinin, Tesla'nın fabrikayı kurmak için henüz izin almamasına rağmen ormandaki ağaçları kesmeye başlamasına karşı Frankfurt İdari Mahkemesinde dava açtığı belirtildi.

YORUMLAR 8
  • iyidere 4 yıl önce Şikayet Et
    kesebildiklerine göre alman makamların bilgisi ve izni vardır almanyada kaçak veya izinsiz kesmek mümkün değildir dolayısı ile almanyada tesla krizi diye birşey yoktur
    Cevapla
  • Özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın çevreciliğini A380 in fabrikasının kurulduğu yerde gördük hâlâ Nazi yöntemleri geçerli
    Cevapla
  • Alamancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada özgürlükler kanunlarla sınırlı yani; ılımlı bir toplum olarak klişe hayat sürdüren alman halkı kurmalı saat gibi, ağaç kesimlerine vs.. tepkileri asla olamaz...
    Cevapla
  • TürkTorun 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani bizde onlargibi gündemden düşürmesek ya. Tüm medya bas bas bağırsın? Yemedimi geziciler. Burda 12 orda kaç? O ağaç değilmi. Yanındada PKK bayrağı açarsınız. Hain çapulcu sürüsü. Tabi hala aynı kafa olanları. Gerisi katılsada hatasını anladı. Onlar başka.
    Cevapla
  • Adem38 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da her yer orman. Sorun yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle