Volkswagen Türkiye fabrikası için Bulgaristan'dan önemli açıklama

Bulgaristan Yatırım Ajansı Müdürü Stamen Yanev, Türkiye'de kurulması gündemde olan Volkswagen fabrikası yatırımı için Bulgaristan'ın hala yarışın içinde olduğunu söyledi.

GİRİŞ 13.02.2020 18:21 GÜNCELLEME 14.02.2020 08:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

2019 yılında Türkiye'deki yatırım haberleri arasında en önemli konu başlığı olan Volkswagen'in fabrika yatırımı süreci hala devam ediyor.

 

Manisa'da fabrikanın kurulacağı arazinin belirlendiği, Alman otomotiv devinin Türkiye'de şirket kurduğu noktadayken; siyasi nedenlerle ertelenen yatırım süreci Bulgaristan'ın da hala umutlanmasına neden oluyor.

Business Start programına konuk olan Bulgaristan Yatırım Ajansı Müdürü Stamen Yanev, Volkswagen tarafından hala nihai yatırım kararının alınmadığını ve Bulgaristan’ın hala yatırım için iyi koşullar sunan ülkeler arasında olmaya devam ettiğini ve aldıkları sorumlulukları yerine getirmek için hala hazır olduklarını ifade etti.

 

VOLKSWAGEN: ALTERNATİF ARAYIŞINDA DEĞİLİZ

Volkswagen'den yatırımı yönelik gelen en net açıklama, Volkswagen’in üretim sözcüsü Leslie Bothge'den gelmişti. Şirket sözcüsü, AA'ya verdiği demecinde, Türkiye’de kurulması planlanan üretim tesisine yönelik alternatif yer arayışı içinde olmadığını söylemişti.

Bothge açıklamasında, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi beklemede. Aktif olarak alternatif bir yer arayışı içinde de değiliz." demişti.

VOLKSWAGEN TÜRKİYE FABRİKASI İÇİN GÜZEL BİR AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu konu ile ilgili, “Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor.” demişti.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut da yatırımın 2020 yılı içerisinde olumlu bir gelişme ile sonuçlanacağını beklediklerini söylemişti.

VOLKSWAGEN BULGARİSTAN'A CEVAP VERMEDİ

Stamen Yanev yaptığı açıklamalar ile Volkswagen'e bir nevi biz hala buradayız mesajı vermiş oldu. Yanev'in açıklamalarına ise Volkswagen tarafından bir cevap gelmedi. Fakat Alman otomobil üreticisinin henüz Türkiye'den vazgeçmediğini Volkswagen Türkiye fabrikasının kurulmasını istediğini belirtmek gerek. Bakalım önümüzdeki süreçte fabrika hakkında yeni gelişmeler yaşanacak mı?

YORUMLAR 9
  • Timurray 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'den başka bir yere neden yatırım yapsın.Amatör bir şirketmi bu!Ama gerçekten şunu söylemek istiyorum;Manisa yada İzmir farketmez,Nokta atışı bir yatırım yapmışlar.Onları burdan tebrik ediyorum.Hiç bu kadar stratejik bi yer olamaz.İç dağıtım ve İhracatda çok başarılı olacaklardır,Yedek parça tedarik firmalarıda manisa ve izmirde toplanınca.Yani demek istediğim marmara bölgesindeki otomobil firmalarından daha başarılı olacaklardır.Bravo derslerine iyi çalışmışlar.
    Cevapla
  • Metin şen 4 yıl önce Şikayet Et
    Vw fabrikasının bulgaristanda Romanya'da ne işi var.onun yeri olursa Türkiye olur.olmazsa Almanya olur.nokta.
    Cevapla
  • HERDOĞAN... 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna uğraşmayın Bulgar kardeşlerim. Volkswagen Katar lilarindir . Onlar da bizden başka bir yere gitmezler..
    Cevapla
  • Cambasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgarlar acidan avrupaya akin ediyorfabrika oraya kurulursa Türkide arac almaz olur biter. En iyisi. Tayota
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada kurmazlar kurdurmazlar.. Bugüne kadar yoktular.. Gelince ne olacak sanki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle