Hummer ''elektrik'' ile geri dönüyor

Amerikalıların efsane SUV modeli olan, Amerikan ordusu tarafından kullanılmış, köşeli tasarımı ve üstün arazi kabiliyetiyle bilinen Hummer elektrikli olarak pazara geri döndüğünü açıkladı.

Hummer ''elektrik'' ile geri dönüyor
Hummer ''elektrik'' ile geri dönüyor
GİRİŞ 31.01.2020 10:15 GÜNCELLEME 02.02.2020 17:02

Amerikalı markanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada yeni Hummer 20 Mayıs tarihinde ortaya çıkacak. Otomobil 1000 beygir evet tam olarak 1000 beygir güç ve 15 bin 574 Nm tork üreten elektrik motoruyla dengeleri değiştirecek.

 

Bu veriler ışığında Hummer 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyede çıkacak. Otomobilin tam şarj edilebilme ve menzili hakkında ise henüz bir bilgi yok.

 

İlk defa 1992 yılında sivil halka satılmaya sunulan Hummer, GMC’nin efsane SUV modeli olarak geçiyor. Otomobil günümüze kadar H1, H2 ve H3 model adında 3 farklı jenerasyonla ürün gamındaki yerini aldı. Bu 3 jenerasyonun haricinde Hummer HX isminde üzeri açılabilir, 2 kapılı, standart Hummer’dan daha küçük bir versiyonda üretildi. Ülkemizde de örneklerine rastlayacağımız otomobilin kablo ile şarj edilebilir bir versiyonu da 2008 yılında ortaya çıktı.

Köşeli ve iri tasarımıyla tam bir SUV formunda olan otomobil üretilmeye başladığı ilk tarihten itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Hummer, 2. ve 3. jenerasyonuyla savunma ve arazi aracı kimliğinden uzaklaşıp daha fazla yol aracı olabileceğini ve konfor sunabileceğini tüm dünyaya gösterdi.

Bugüne geldiğimizde ise GMC markası efsane modeli tam elektrikli olarak 20 Mayıs tarihinde tekrar ortaya çıkaracağını Super Bowl’da yayınlanacak 30 saniyelik bir reklam ile duyurdu. Otomobilin 1000 beygir güç ve 15 bin Nm’nin üzerinde tork üreten üniteye sahip olması “her lastikte bir elektrik motoru” fikrini akıllara getiriyor. Otomobil 20 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak tanıtımla ortaya çıkacak.

KAYNAK: SÖZCÜ