Renault, Seat’ın CEO’su ile anlaştı!

Fransız otomotiv devi Renault, İspanyol otomobil üreticisi Seat'ın efsane CEO'su Luca de Meo ile anlaştı.

Renault, Seat’ın CEO’su ile anlaştı!
Renault, Seat’ın CEO’su ile anlaştı!
GİRİŞ 30.01.2020 10:37 GÜNCELLEME 30.01.2020 17:42

Renault Grubu, 52 yaşındaki yeni CEO’su ile 1 Temmuz tarihinde işe başlayacak. De Meo, Clotilde Delbos ile devir teslim yapacak. Delbos, marka CEO’su Bollore ayrıldığında geçici olarak bu konumda görevlendirilmişti.

 

De Meo’nun CEO olarak görevlendirileceği haberi Nisan ayında gerçekleşecek yönetim kurulu toplantısında duyurulacak.

De Meo VW Grubu’nda Seat markasının CEO’su olarak görev yapıyordu. 2018 yılında markanın tarihinde en çok sattığı satış rakamına ulaşmasını sağlamıştı. Seat o yılda 517 bin 600 adet satış gerçekleştirerek 2017 yılındaki satışlarına göre yüzde 11 artış göstermişti.

 

Luca De Meo 1992 yılında kariyerine ürün müdürü olarak başlamıştı. 5 yıl Renault’ta çalıştıktan sonra Toyota Motor Avrupa’ya giden ve De Meo, Lexus markasında da görev aldı. 2002 yılında FCA’da çalışmaya başlayan Lucade Meo 2009 yılında da VW Grubuna geçti.

Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard açıklamasında: “Grup ve İttifak için belirleyici bir adımı simgeleyen bu yeni yönetimden çok memnunum. Luca de Meo, hızla gelişen ve değişen otomotiv dünyasında çok başarılı bir strateji uzmanı ve vizyonerdir.

Hem sektöre yönelik uzmanlığı hem de otomobillere olan tutkusu Luca de Meo'yu Grup için de çok değerli kılıyor. Olağanüstü bir biçimde Grubun geçici yönetimini üstlenen Clotilde Delbos'a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Görevde bulunduğu her gün, Renault'ya olan bağlılığını ve Grubun başarısı konusundaki kararlılığını göstermiştir. Birlikte, yenilenmiş ve güçlenmiş İcra Komitesi'nin de desteğiyle, Renault'nun hedefleriyle örtüşecek yüksek kaliteli ve farklı birçok yeteneğe sahip bir ekip oluşturacaklar ” dedi.