Renault Clio modeline hibrit versiyon!

Renault'un en çok satış rakamına ulaşan modeli Clio'ya hibrit motor seçeneği geliyor. Yeni Renault Clio'nun benzinli ve dizel versiyonları, Türkiye'de 111 bin TL'den başlayan fiyatlarla 12 Şubat'ta satışa sunulacak. Renault Clio 6 ay sonra hibrit motora kavuşacak.

Renault Clio modeline hibrit versiyon!
Renault Clio modeline hibrit versiyon!
GİRİŞ 26.01.2020 16:07 GÜNCELLEME 28.01.2020 15:01

Yeni  Renault Clio 5 benzinli ve dizel motorlarla Türkiye’de de satışa çıkıyor. "Onun adı Clio" ve "Bugüne kadarki en iyi Clio" sloganlarıyla tanıtılan yeni nesil Clio, Türkiye'de Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç donanım seviyesi ile 111 bin TL ile 159 bin 400 TL arasında değişen fiyatlarla 12 Şubat'ta satışa çıkacak.

 

Yeni Renault Clio bunların dışında hibrid motor seçeneği ile de piyasaya çıkacak. Özellikle Avrupa için üretilecek hibrid Clio E-Tech, Türkiye’de ne zaman satılacak. Bu aracın motoru da Türkiye’de üretiliyor. Bunun için de 100 milyon euroluk yatırım yapıldı ve motor kapasitesi 500 bin adete yükseltildi.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, hibrid Clio modelinin hibrid ve elektrikli araçlara yönelik teşviklerden yararlanması için bir dosya hazırlayıp, Sanayi Bakanlığı’na teknik başvurularını yaptıklarını söyledi. Gelecek cevaba göre hibrid Clio E-Tech ne zaman satışa çıkacak kesinleşecek. Çağdaş, bunun yılın ikinci yarısının başlarında olacağını düşünüyor.

 

Genel Müdür Çağdaş, kısa süre içinde hibrid Clio modeli için de teşvik çıkabilir. Hibrid Clio modelinin de Türkiye’de satışa çıkması buna bağlı.

Berk Çağdaş, Renault Mais Türkiye Genel Müdürü

Halen Toyota Corolla ve C-HR modellerinin hibrid motorlu versiyonları Türkiye’de üretiliyor. Bunların yanına kısa süre içinde Clio E-Tech, Ford Transit Hybrid ve ardından Hyundai i20 hibrid modelleri eklenecek. Dolayısıyla Renault, Türkiye’de üretilen hibrit modellerin hepsini dikkate alan bir düzenlemeyi tercih edecektir.

Yeni Clio Hibrid’in Türkiye satış hedefi de gelecek teşvik ile çok bağlantılı. Bu teşvik ÖTV indirimi şeklinde bekleniyor.

Yeni Clio modelinde yerlilik oranının yüzde 55 olduğunu, bu oranın ilerleyen yıllarda artacağını söyleyen Çağdaş, 2020 yılı Türkiye otomotiv pazarı için 550-600 bin adet tahmini yaptıklarını söyledi.

Renault Mais olarak 2020 yılında, pazarda yüzde 18’i geçmeyi hedeflediklerini de söyledi.

2020 yılı için yeni Clio ve ardından satışa çıkacak yeni Captur gibi Renault hedeflerinin iki önemli oyuncusu olacak. Şirket, Bursa’da ürettiği otomobillerin yüzde 85’ini ihraç ediyor.