750 aracı yerli otomobille değiştirecekler

Yerli otomobile bir destekte İstanbul Havalimanı taksiciler kooperatifi üyelerinden geldi. 750 aracı yerli otomobille değiştireceklerini belirten, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif başkanı Fahrettin Can,” Turistlerimizi yerli arabalarla, büyük bir onur ve gururla biz taşıyacağız. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Heyecanla ilk arabanın çıkmasını bekliyoruz. İlk siparişi de biz vermeye hazırlanıyoruz” dedi.

750 aracı yerli otomobille değiştirecekler
750 aracı yerli otomobille değiştirecekler
GİRİŞ 09.01.2020 13:29 GÜNCELLEME 12.01.2020 16:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılan yerli otomobile bir destekte İstanbul Havalimanı taksiciler kooperatifi üyelerinden geldi. İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif bünyesinde hizmet veren 750 aracı yerli otomobille değiştirerek turistleri yerli otomobille taşımak istiyor. İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif başkanı Fahrettin Can, “ Yerli otoyu satın almak istiyoruz. yerli otomobilin hayırlı olmasını diliyorum. Allah nasip ederse, bu otomobilleri ilk alan ve ilk kullanan biz olacağız. Türkiyemizin dünyaya açılan ilk kapısı burası. Turistlerimizi yerli arabalarla, büyük bir onur ve gururla biz taşıyacağız. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Heyecanla ilk arabanın çıkmasını bekliyoruz. İlk siparişi de biz vermeye hazırlanıyoruz. Beğenmek ne demek, mükemmel, çok harika arabalar olmuş. İstanbullumuza, havalimanımıza ülkemize yakışır arabalar olduğundan biz eminiz ve bu arabaları ilk alanlardan birisi de biz olacağız” diye konuştu.

 

 



"Havalimanını otogara çeviriyorlar"

İstanbul Havalimanı'nda pankartla yolcu karşılamanın sona ermesine ve yolcuların terminal çıkışında kargaşayla karşılaşmamaları için "meeting lounge" bölümlerini hizmete alınmasına da değinen Can, bu kararı desteklediklerini bildirdi. “Bu olayın gerçekleşmesi, dünyanın en saygın ve en modern havalimanlarından birini kazandırdık ülkemize, Ancak hanutçulara ve çığırtkanlara buraya teslim etmemiz doğru değil. İlgililerin doğru bir karar aldığına inanıyorum, Mülkü idare amirimiz ve İGA yetkilileri. Yerinde bir karardır. Burasını bu şahıslar, eski Topkapı otogarına, Tahtakale'ye ve Sultanhamamı'na çeviriyorlar. Yapılan karar doğrudur. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılması gereken bir şeydir. Sadece bize değil ülke turizmine büyük zararı oluyor. Çünkü görüntü kirliliğine neden oluyor. Hiç alakasız adamlar afiş pankart kaldırıyor. Dediğim gibi havalimanı otogara çeviriyorlar, büyük bir kargaşaya oluşturuyorlar. Belli noktalarda, yerlerde yolcuyu beklerlerse böyle bir sıkıntı olmayacaktır” dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • 27x 4 yıl önce Şikayet Et
    Ticari taksilerin otomatik acilir kapanir kapi hizmeti vermerssi gerekli yada yerli uretimi elektrikli otomobil de boyle sisteme olursa.Turk misavir perverligini gostermis olurlar.
    Cevapla
  • MFS 4 yıl önce Şikayet Et
    Ötv yok kdv yok 100binlik arabayı alırsınnız 55 e
    Cevapla
  • Vahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu reklamların kimseye faydası yok....Şarzlı arabayla taksicilik olmaz.....Adam 10 saat nasıl bekleyecek....1 saat hızlı şarz yapsa her yıl akü değiştir...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    yapılan aküler 8 yıl garanti verilecek ya arastırın lutfen bıraz bosa muhabbet yapmayın
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün kamu kurumları polis jandarma bakanlıklar valilikler taksiciler öncelikle yerli oto ya kavuşturulmalı - en az 5 yıl boyunca yerli otomobilin yıllık 175000 kapasitesi satın almalarla doldurulmalı. bu süre zarfında öncelikle türklerin yoğun yaşadığı ve milli otoya destek verecekleri almanya hollanda belçika fransa gibi ülkelerde de satış ofisleri kurulmalı bu ülkeler gerek yüksek benzin fiyatı gerekse çevre duyarlılıkları nedeniyle yerli otonun en kolay satılacağı ülkeler. Üstelik bu ülkelerde gelir de çok yüksek
    Cevapla