Binlerce araç sahibinin dikkatine! 6 ay ertelendi

Taşıma firmalarının Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne veri girme zorunluluğu ile sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi kapsamındaki uyarma müeyyidesi 6 ay uygulanmayacak.

Binlerce araç sahibinin dikkatine! 6 ay ertelendi
Binlerce araç sahibinin dikkatine! 6 ay ertelendi
GİRİŞ 04.01.2020 12:06 GÜNCELLEME 08.01.2020 15:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, karayolu taşıma firmalarının Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) veri girme zorunluluğu ve sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi uygulaması kapsamındaki uyarma müeyyidesi 30 Haziran'a kadar ertelendi.

 

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde faaliyette bulunmak üzere adlarına C2, C3, Kİ, K3, Ll, L2, Mİ, M2, Nl, N2, Pl, P2, Rl, R2, Tl veya T2 yetki belgesi düzenlenen firmaların yönetmelik hükümleri gereğince Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) veri gönderme zorunluluğu ile sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesine ilişkin uygulama 1 Ocak'ta başlatıldı.

Ancak bahse konu firmaların U-ETDS'ye uyum sağlamak ve faaliyette bulundukları taşıtlara ilişkin sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi için gerekli hazırlıkları ve altyapılarını henüz tamamlayamaması üzerine, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve söz konusu altyapının tamamlanabilmesi amacıyla yönetmelik çerçevesinde uyarma müeyyidesinin uygulanması 30 Haziran 2020'ye kadar ertelendi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • uetds 4 yıl önce Şikayet Et
    çoğu yasa, zamanında uygulanmıyor. hep erteleme var. böylece herkes de "nasıl olsa ertelenir" düşüncesi hakim oluyor.
    Cevapla
  • oğuz bölükbaşi 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz. Bu. Hep. Yaptiginiz. Yeni. Seteme. Yetisemiyoruz. Avrupa istidiye. Vatandasini. Mağduretme. Yarin. Arkandaduracak. Vatandas bulamiyacasin
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce alt yapı olsun.tr buna hazır değil.avrupanin imkanları bizde olsun .Ok.uygula ozaman Birilerinin cebi dolacak diye biz biteceğiz tırcı esnafı olarak
    Cevapla
  • Mustafa ŞERBETCİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Altyapı gerçekten büyük bir sorun. Ayrıca Türkiye'de kaç istasyon hafta sonu 25 saat,45 saat o kadar kamyon ve tır barındıracak? Çoğu yerde bir kaç saat mola için bile tır & kamyon yasak diye tabela aşıyorlar. Zaten işleri bitme noktasına geldi küçük esnafın. Bir de bu şekilde zaman kaybederek iyice düşecek geliri.
    Cevapla
  • nakliyeci şoför 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye şartlarında, suresi biten karayollarındaki araçların, hangi istasyonlarda 16 saat dinlenecek bir alt yapı var. yollar almaz bir kere. dinlenme tesisi sahipleri hiç bir aracı 16 saat park yerlerinde tutmazlar. ilk önce bunların çözün. şoför, teknoljiden yoksun. nasıl ırs. bilgilerini bilgisiyar ortamında gönderecek ? ama ceza belli. ceza puanı yazarım. para cezası keserim. belgeni iptal ederim. Asarım keserim demedikleri kaldı. artık esnafa koyduğunuz belgelerle, vergilerle, cezalarla bu sektörü bitirdiniz zaten.. 'Atatürk'ün, köylü/çiftçi Hikmet ağa ile bir söyleşisinden' farkı yok şimdi ki sistemin.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bir yasayı da ertelemeden uygulasanız şaşacağım, artık herkeste "nasıl olsa ertelenir" düşüncesi hakim oldu sayenizde!
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz bir konuşma
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşmussunuz
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Alt yapısımı var ben nakliye işi yapıyorum kimsenin haberi yok bilği yok yasa var kime var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle