Yerli otomobile ilk bayilik başvurusu yapıldı

27 Aralık 2019 Cuma günü Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtımı yapılan yerli otomobil için ilk bayilik başvurusu Asortie A.Ş’den geldi. 2022 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen otomobil için binlerce kişi ön talep oluşturmayı bekliyor.

Yerli otomobile ilk bayilik başvurusu yapıldı
Yerli otomobile ilk bayilik başvurusu yapıldı
GİRİŞ 02.01.2020 13:09 GÜNCELLEME 08.01.2020 15:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Teknik ve donanım özellikleriyle birçok ilki bünyesinde barındıran yerli otomobil yüzde 100 elektrikli yapısıyla büyük dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım sonrasında kamu ve özel sektörden binlerce şirket ve vatandaş yerli otomobil için ön talepte bulunacağını açıkladı. Şehir içi trafik pilotu özelliği ile otonom sürüş kabiliyeti, sürücü destek sistemi, dünyada ilk kez kullanılacak “Holografik Asistan” ve 30 dakikadan kısa sürede şarj gibi birçok yeni teknolojik özelliği olan yerli otomobilin satışı için Asortie A.Ş, ilk bayilik başvurusunu gerçekleştirdi.

 

 

“YERLİ OTOMOBİL İÇİN HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR”

Bu yıl içerisinde adının belli olması ve 2020 sonunda da satışa çıkması beklenen yerli otomobil için Türkiye’de ilk bayilik başvurusunu yapan Asortie A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, “Yerli otomobil herkesi olduğu gibi bizi de oldukça heyecanlandırdı. Yıllardır beklediğimiz ve hayal ettiğimiz bu otomobillerin üretimi için nihayet çalışmalar başladı. Bu süreçte yerli otomobilin desteklenmesi için herkesin elini taşın altına koyması ve Türkiye’nin gururu olacağına inandığımız bu otomobillerin sahipsiz kalmaması gerekiyor. Asortie A.Ş. olarak yaptığımız başvuruyla, Türkiye’de ilk kez yerli otomobil için bayilik sürecini başlatmış olduk. İlerleyen dönemde de konuyla ilgili çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

“GELECEĞİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR”

Yerli otomobilin bir otomobilden daha fazlası olduğunu belirten Murat Erat, “Akıllı teknolojilerin yaygınlaşmasıyla son 10 yılda otomobiller taşıttan çok teknolojik cihazlara dönüştü. Bu noktada Türkiye’nin de yerli otomobil konusunda oldukça doğru bir tercih yaptığını düşünüyoruz. Benzinli ve dizel otomobil yerine tamamen geleceğin ihtiyaçlarına dönük elektrikli araçların üretilmesi, oluşturduğu katma değerle de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından tüm hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait olan doğuştan elektrikli araçların geliştirilmesi ve içinde bulunduğumuz zamana uygun güncellenmesi, yerli otomobilin gücüne güç katacak” dedi.

YORUMLAR 4
  • ercani 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli araba herseyiyle güzel,ancak fiyat önemli olacak,eger Alman veya Tesla nin elekrikli araclarindan en az %25/30 ucuz olmali yoksa Insanlar yine Yabanci araclari tercih eder...Devlet yerli arac satarken Tesvik primleri kampanyalari simdiden hazirlamali...en önemlisi yetkili servis akü degisim yerlerini ,dolum yerlerini her seyi simdiden hazirlamali..Almanyada araclardan önce sarj istasyonlari planlandi mesala.
    Cevapla
  • Halil İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunu rüyamızda bile göremeyiz, 300 400 bin den bahsediyorlar
    Cevapla
  • Kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence BAYİ OLMASIN ,internetten e devlet üzerinden satılsın ,ne lüzumu var %15 bayii kârına ,arabanın fiyatı artmasın ,SADECE YETKİLİ SERVİSLER OLSUN , ticaret bizim işimiz made in Kayseri
    Cevapla
  • Hayır 4 yıl önce Şikayet Et
    İnternetten satın bayileri zengin etmenin bir anlamı yok asıl parayı onlar kazanıyor en az emeği onlar harcıyor. Emlak komisyoncusu gibi saçma sapan komisyoncular fiyat yükseltmekten başka işe yaramıyor arabayı satınca suratına bakmaz bayi anlayışı bu ülkemizde
    Cevapla