Yerli otomobilin ön sipariş fiyatı belli oldu

TOGG tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli yerli otomobilin ön sipariş için ödeme miktarının 30-40 bin lira olarak belirleneceği tahmin ediliyor.

GİRİŞ 01.01.2020 14:56 GÜNCELLEME 08.01.2020 15:09
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Beş büyük şirket tarafından oluşturan bir konsorsiyum olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli yerli otomobil, gündemde kalmaya devam ediyor. Belediyelerden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarından spor kulüplerine kadar pek çok kurum ve kuruluş, araca talip olduklarını açıkladı. Türkiye’nin otomobili için talebin şimdiden 120 bini aştığı söyleniyor.

 

 

Tasarımı kadar sahip olduğu üstün teknolojik özelliklerle de dikkat çeken yerli elektrikli otomobil için ön sipariş süreci başlıyor. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre bu süreç, tek elden yönetilecek ve koordinasyonu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sağlayacak. Böylece söz konusu çalışma ile Türkiye’de yerli otomobili kaç kişinin almak istediği belli olacak.

YERLİ OTOMOBİL ÖN SİPARİŞ FİYATI
Webtekno'nun haberine göre, hesap, fabrika kurulduktan sonra oluşturulacak. TOBB bünyesinde toplanacak ön ödeme paralarının, fabrika için gerekli olan yatırımın bir kısmını karşılaması bekleniyor. Ön ödeme miktarının ise 30-40 bin lira olarak belirleneceği tahmin ediliyor.

 

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, Anadolu’nun dört bir tarafından gelecek alım taleplerinin yerli otomobilin üretim sürecine destek olacağını belirtti. "Bu kampanya, tabandan gelen taleplerle öne alındı. Fabrikaya en büyük destek bu kampanya olacak” diyen Burkay, şu anda neredeyse yıllık üretim rakamı olan 175 bin adet kadar talep olduğunu aktardı.

Yerli elektrikli otomobilin üretileceği fabrika, Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak. TOGG tarafından 22 milyar lira yatırımla inşa edilecek olan fabrikaya devlet desteği de sağlanacak. Kurulacak üretim tesisinde 300’ü nitelikli personel olmak üzere toplam 4 bin 323 kişiye iş sağlanacak. Yerli otomobil 5 farklı modele sahip olacak ve yılda 175 bin adet üretilecek.

YORUMLAR 219
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel memleketimde Rabbiminde yardımı ile yollarımızda başka otomobil görmeyiz inşallah. Yabancı olduğunu anlamak için plaka değil aracın modeli yetecek :) Fiyat ilk etapta pahalı olabilir ama sonrası düşüşe geçecektir eminim... Yaw biz arabamızı yaptıkya varsın altımızda olmasın be kardeşim. Allahın izni ile uçağımızda sıra ve onuda Bayraktara bıraktık.
    Cevapla
  • bzztt 4 yıl önce Şikayet Et
    tahminimce bu araba 150-200 bin liraya satılır
    Cevapla
  • kaportaci 4 yıl önce Şikayet Et
    200 binden bahsediliyor ve 500 km 20tl nedir yani? super otesi..insallah kaliteli olur tok bir arac olur bir gemlikli olarak cok sevindim yeride cok guzel bir yerde..
    Cevapla
  • Yurt 4 yıl önce Şikayet Et
    175 Bin İstanbul Ankara ya yetmez
    Cevapla
  • marka 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Togg markası hem kulağa hoş geliyor hem de içerik manası çok iyi. Evrensel kabul de mutlaka görür. Diğer konu aracın artık resmi ön başvuruları açılmalı ki bu enerji kaybolmadan çokça satış garantiye alınsın. Alman firmasından önce bu araç piyasaya çıkmalı. Başarılar.
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobil neyle çalışıyor.elektrikle.yani.petrolle değil.o halde petroldüler yerli otomobile karşı çıkarlarmı.çıkarlar.neden.petrol üreten şirketler satamayız diye endişe ederler..petrolden sadece mazot benzin karan yağ... mis üretilir asla.çok çeşitli malzemeler üretilir.plastiğinden torbasına kadar.o halde petroldüler havayı kirleten benzin ve mazottan diğer yatırımlara ağırlık versinler.ozon tabakasına insan sağlığına ve kesemize büyük zarar veren bu durumdan kurtulmanın yolu elektrikli arabadır.yerli arabamıza sahip çıkalım.petrol savaşlarına son verelim.yerli arabamıza sahip çıkalım petrol savaşlarına son verelim.yada elektrikli araba kullanalım ,petrol savaşlarını sonlandıralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle