Yerli otomobile bir destek daha!

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, ekonomiye katkısı ve yaratacağı istihdamın yanı sıra şoför esnafının verimlilik seviyesini ve rekabet gücünü yükseltmesine sağlayacağı avantajlardan dolayı Türkiye'nin Otomobili'ni desteklediklerini bildirdi.

Yerli otomobile bir destek daha!
Yerli otomobile bir destek daha!
GİRİŞ 29.12.2019 12:41 GÜNCELLEME 30.12.2019 17:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yiğiner, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) çalışmaları sonucu ön gösterimi yapılan Türkiye'nin Otomobili'ni değerlendirdi. 

 

 

Projeye destek verdiklerini vurgulayan Yiğiner, "Türkiye'nin Otomobili'ni, ekonomiye katkısı ve yaratacağı istihdamın yanı sıra şoför esnafının verimlilik seviyesini ve rekabet gücünü yükseltmesine sağlayacağı avantajlardan dolayı destekliyoruz. Proje, Türk otomotiv endüstrisi açısından çok önemli bir yatırım, bir kilometre taşı. Akıllı teknolojilerle donatılacak yerli otomobil, sahip olacağı yenilikçi teknolojilerle ve tasarımıyla da çok önemli bir fark ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Yerli elektrikli otomobilin taksici esnafı için büyük bir avantaj oluşturacağına dikkati çeken Yiğiner, şunları kaydetti:

 

 

"Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası olarak bundan sonra tamamen yerli elektrikli araçlara geçmek bizim için ilk tercih olacak. Ekonomiye ve istihdama çok önemli katkılar sağlayacak yerli elektrikli araçlara dönüşümle en başta yakıt giderleri olmak üzere çok önemli avantajlar elde edeceğiz. Özellikle alternatif ulaşım araçlarıyla rekabet gücümüz artacak. Türkiye'nin ilk sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak üretilecek elektrikli otomobillerle hava kirliliğinin yanında gürültü kirliliği de ortadan kalkacak. Türkiye genelinde tüm taksiler için çok önemli bir dönüşüme liderlik edecek Türkiye'nin Otomobili Projesi'ni Ankara Umum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak tüm odalarımızla birlikte destekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle giderse ilk yıl iç piyasaya araç düşmeyecek biz heralde 2 3 yıl bekleriz
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    yukarıda fotoğraftaki aracın ismini açıklıyorum R E İ S
    Cevapla
  • sosyalist 4 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş olarak bizde destek olalım diyoruz ama elektrikli araçlar ülkemizde 850 bin tl den satılıyor,lpg li ve aksesuarsız bir araçta yapılırsa toplumun büyük kesimide aracı satın alabilecektir.
    Cevapla
  • alışık don.ateli 4 yıl önce Şikayet Et
    katiliyorum otomobilden daha fazlasini istemeyen grubuna fazlasini hediye etmeyeceklerse cikarsinlar paketten yoksa rus mali ladalari putinden bizzat istemek gerecek :)))
    Cevapla