Gemlik'te yerli otomobil sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacağını açıklaması memnuniyetle karşılandı.

Gemlik'te yerli otomobil sevinci
Gemlik'te yerli otomobil sevinci
GİRİŞ 27.12.2019 19:04 GÜNCELLEME 27.12.2019 19:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, yaptığı açıklamada, yerli otomobil için Gemlik'in seçilmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti. 

 

 

Yatırımın çok önemli olduğuna değinen Işık, "Gemlik Askeri Hara Bölgesi'nin 1 milyon metrekarelik bölümünde kurulacak fabrika, hem istihdama katkı sağlayacak hem de limanlar ve lojistik anlamında merkez haline gelen Gemlik'in değerine değer katacak. Bizlerden bölge ile alakalı istenilen bilgileri Bakanlığımıza ilettik, onlar da incelemeleri sonrasında Gemlik'te karar kıldı. Tanıtımında da gördüğümüz gibi, ülkemizin vizyonu haline gelecek ülkemize özgü otomobil, küresel pazarda da bizleri şanslı hale getirecektir. Gemlik, ek sektörlerin ve yan sanayi ürünlerinin kolay ulaşabilecek bölgede olması, limanları ve ulaşımı düşünüldüğünde lojistik katkı anlamında en uygun noktaydı.'' değerlendirmesinde bulundu.

- "Gemlik stratejik bir ilçedir"

 

 

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da Türkiye'nin otomobilinin üretimine ev sahipliği yapacakları için heyecanlı olduklarını aktararak, "Odalardan bu konuda görüşler aldık, İl Koordinasyon Kurulundan desteklerini istedik. Önümüzdeki süreçte istişareler yapacak ve Türkiye'nin hedefleri adına ilçemizi hazırlayacağız, en az 100 bin nüfusa hazır hale getirmek için çalışacağız.'' ifadesini kullandı. 

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir de yerli otomobilin, ilçelerinde yapılacak olmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu vurgulayarak, üretimin ticaret adına da çok önemli katkılar sağlayacağını anlattı. 

Ağdemir, ilçe sanayisi için önemli bir kazanç elde edeceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Gemlik stratejik bir ilçedir. Limanları, otobanı, kadrolarıyla 2 bin 200 yan sanayi kuruluşuna çok yakın bir ilçedir. Bizler de ticaret odası olarak, devletimizin ve girişimcilerin yanında olacağız, yerli otomobilimize de gözümüz gibi sahip çıkacağız."

YORUMLAR 6
  • a erduman 4 yıl önce Şikayet Et
    biride kafayi lastiklere takmis hay allahim ya akil fikir
    Cevapla
  • Tecrube 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide kardeşim tanıtımdan izledim bizim yerli otomuzun lastikleri niye bridgestone oraya petlas takmak aklınıza gelmedi mi illa bir tarafını gavurlaştırcaz ya olmaz sa olmaz bizim kendimize güvenimiz mi yok nedir
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Desenize zeytin gibi tane tane girecek Türk milletinin gönlüne Gemlik'ten
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bursa ne alaka kardeşim. Getir doğuda kur fabrikayı. Elazığ, Adıyaman Bingöl gibi illerde kur ne var yani. Neden Bursa ? Zaten gelişen bir İlimiz Bursa.
    Cevapla
  • 16timsah 4 yıl önce Şikayet Et
    Teknosab dururken Gemlik çok manidar birdunya rantci zengin edildi desenize muathitler haberi alıp çoktan arsalri almışlardır bu ülkede bir mutahit bin esnafa bedel oldu be mutahitmi olsak napsak
    Cevapla
  • 4343 4 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika nereye kurulsa manidar diyeceksiniz. 80 milyon bilet satılır, piyango bir kişiye çıkar. Hased olmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle