Arabası olan herkesi ilgilendiren önemli karar!

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada İstanbul Trafik Vakfı'nın, park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdiği duyuruldu.

GİRİŞ 21.12.2019 12:16 GÜNCELLEME 21.12.2019 17:20
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği tarafından açıklamada şu ifadelere yer aldı:

 

"1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı, ilimizde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdi. 05 Kasım 2019 tarihinde toplanan İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar vermiştir."

İstanbul Trafik Vakfı

İstanbul Trafik Vakfı bünyesinde kurulan Taşıma ve Çekiciler İktisadi İşletmesi Mart 1996 yılında hizmete girdi. Bu tarihe kadar İstanbul'da yapılan yasak park çalışmaları hem yasa dışı olup, hem de elde edilen gelirin kimlerin cebine gittiği belli olmazken bu tarihten itibaren yasak park çalışmaları yasallaştırılarak İstanbul Trafik Vakfınca yürütüldü ve elde edilen gelir İstanbul Trafiği için özveriyle çalışan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün ihtiyaçları için harcandı.

Otoparklara toplanan İstanbul Trafik Vakfı çekicileri havadan görüntülendi

Faaliyeti sona erdirilen İstanbul Trafik Vakfı'na ait çekiciler otoparklara toplandı. Kemerburgaz'da bulunan otoparkta toplanan çekiciler havadan da görüntülendi.

OTOPARKTAKİ ÇEKİCİLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Trafik Vakfı'nın park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtartma faaliyetleri sona erdirildi. İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı'nın faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırıldığı aktarıldı. Valilik tarafından alınan karar neticesinde İstanbul Trafik Vakfı'na ait 27 çekici de Kemerburgaz'da bulunan otoparka çekildi. 30 Kasım'da alınan karar neticesinde faaliyetleri sonlandırılan İstanbul Trafik Vakfı'na ait otoparkların boş kaldığı görüldü.

"YERİNDE BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararın yerinde olduğunu belirten bir vatandaş," Aracım defalarca çekildi. Haksız yere çekildiği de oluyor. Ancak uğraşacak bir merci olmadığı için boş veriyorsun. Yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu kararı doğru bir şekilde emniyette uygular. Umarım halk için yararlı olur. Yasak olmayan bir yere park ettiğim halde otomobilim çekildi. Otomobillerin seçilerek çekildiğini düşünüyorum. Özellikle boğaz hattında bazı otomobiller çekilmiyor. Rumelihisarı'nda ve Ortaköy'de bunları görebilirsiniz. Bu haksızlık umarım bir anca giderilir" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 118
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    peki bu trafik vakfı yöneticileri kim? kime çalışıyor bu vakıf onu da açıklasanız da bilsek.
    Cevapla
  • Fatih1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasal olmayan deli dumrul zorbaligindan başka bir şey değil. Aracı çekilen vatandaş her türlü kanuni hakkını arayabilir. Park ihlalinde eğer acil bir durum yok ise Yangın,ilk yardım vb araçların bulunduğu yerden başka bir araç tarafından alınması hukuki değil-dir. Araç çekilirken hasar ve arızaya neden olabilirler. Ve bunu da bir kaç kez görsel basında izledik. Bir diğer yasal olmayan uygulama Belediyelerin halkın vergisiyle yapılmış yollardan park ücreti alma durumu. Bu işte kanuni bir uygulama değil-dir. Tabiri yerinde olursa degenekçilerin belediye tarafından kullanılması gibi
    Cevapla
  • Bursali 4 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Bursa'nın başına yaz cezanı git çekmek ne demek sanki heryer de otopark varda biz kullanmayıp yola cekiyoruz simit almaya gir ciktiginda araba yok
    Cevapla
  • Yiğidin Harman Yeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu seçimden önce yapsanız İBB yi kaybetmezdiniz.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra İstanbul hatalı parktan geçilmez.cezada sorun yok. Memur ceza yazar gider. Eee araç halen orda duruyor nolcak şimdi. Yarın gorecegiz haberlerde yayalarin yürüyecek yolu kalmadı diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle