Volkswagen'in dizel skandalına bir ülkeden daha ceza!

Volkswagen'in (VW),bundan 4 yıl önce dizel motorlu otomobillerinde emisyon değerlerini düşük gösteren hileli yazılım kullandığını itiraf etmesi ile tüm dünyada dizel skandalı patlak vermişti.

Volkswagen'in dizel skandalına bir ülkeden daha ceza!
Volkswagen'in dizel skandalına bir ülkeden daha ceza!
GİRİŞ 11.12.2019 11:11 GÜNCELLEME 14.12.2019 17:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Bugüne kadar Alman üreticiye 33 milyon dolarlık bir fatura çıkaran skandal, Volkswagen'in başını ağrıtmaya devam ediyor. Öyle ki, Kanada'nın 2015'te başlattığı ''dizel'' soruşturmasında sona gelindi.

 

 

Yapılan açıklamaya göre, VW'nin ülkedeki 128 bin otomobili Kanada çevre kanunlarını karşılamıyor. Cuma günü Ontario'da görülecek mahkemede VW'nin alacağı cezanın belli olacağı aktarılıyor.

 

 

2015 yılında ABD'de patlak veren dizel skandalının baş aktörü olan Volkswagen (VW),olayın gerçekleşmesinin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra bu sefer de Kanada tarafından suçlanıyor.

Kanada'da çevreyi kirlettiği gerekçesiyle suçlanan Alman otomotiv üreticisinin, Kanada yollarındaki 128 bin modelinin ülkenin çevre kanunlarına aykırı olduğu belirtildi.

Ülkede Çevre Dairesi görevini yürüten bir devlet kurumu olan Çevre ve İklim Değişikliği Kanada'dan (ECCC) yapılan açıklamada, emisyon standartlarını karşılamayan Volkswagen'in, Kanada Çevre Koruma Yasası'nı 60 ayrı konuda ihlal ettiği aktarılıyor.

Hakkında soruşturma yürütülen VW'nin alacağı ceza ise Cuma günü Ontario'da görülecek davada belli olacak.

ECCC tarafından dört yılı aşkın bir süredir yürütülen soruşturmanın, Volkswagen'in 2015 yılında otomobillerinde emisyon değerlerini düşük gösteren hileli yazılım bulunduğunu kabul etmesinin ardından başlatıldığı belirtiliyor.

Öte yandan, tüm dünyadaki 10.7 milyon Volkswagen marka otomobilde söz konusu yazılımın bulunduğu tespit edilirken, dizel skandalının Alman üreticiye bugüne kadar 33 milyon dolarlık bir fatura çıkardığı bildiriliyor.

YORUMLAR 5
  • murad 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne bekliyor. eğer gerçek emisiyon ölçümü yapsalar wesfogenin hiç bir araci geçmez ve bu davalık olmasi gerekir
    Cevapla
  • burada 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Almanlarda dümen, yolsuzluk, hirsizlik, kalpazanlık ne ararsan var. 25000 nüfuslu ilcenin belediye başkanı 2milyon euro belediyeyi dolandırdı. Ama hiç haber falan yapmıyor gevurlar.
    Cevapla
  • Ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Wolkswagen hisselerini katarlılar aldı başına gelmeyen kalmadı
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de ceza versin avrolar gelsin
    Cevapla
  • Ferit 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar.
    Cevapla