Renault ZOE yenilendi!

Renault’un tam elektrikli modeli Zoe, güç, menzil, teknoloji ve dizayn bakımından yenilendi.

Renault ZOE yenilendi!
Renault ZOE yenilendi!
GİRİŞ 25.11.2019 14:20 GÜNCELLEME 26.11.2019 14:09

Dış tasarımında yenilenen gündüz LED far grubuyla Zoe, oldukça modern bir görünüme kavuşmuş. Ön tampon tasarımı da değişen Zoe’nin krom çerçeveli sis farları ve krom detaylarla süslenmiş ızgarası öne çıkıyor.

Zoe’nin arka tasarımında ise çok fazla değişiklik yapmayan Renault, arka far grubunu değiştirerek oldukça yeni bir görünüme kavuşturmayı başarmış. Tamamı LED olan arka far stop grubunun çok şık göründüğünü söylemeliyiz.

Yeni Renault ZOE’nin en çok değişikliğe uğrayan kısmı ise iç tasarımı oldu. Yeni Clio ile birlikte gelen tasarım dilini ZOE’nin içine de yansıtmayı başaran Renault, son derece modern bir kokpite kavuşmuş.

10 inçlik hayalet göstergeye sahip olan Renault ZOE, elektrikli sürüş esnasında gerekli tüm bilgileri dijital olarak aktarabiliyor. Orta konsolda ise 9.3 inçlik dokunmatik bir multimedya ekranına yer verilmiş.

Bu ekran sayesinde Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantı özellikleri sunulurken ZOE için özel olarak şarj istasyonlarını gösteren bir yazılım da entegre edildi.

Yeni Renault ZOE’nin motor ve bataryasında yapılan değişiklikler de dikkat çekiyor. Yeni 52 kWh’lık bataryasıyla WLTP standartlarına göre 400 km. menzil sunuyor. WLTP standartları %57 şehir içi %25 şehirlerarası ve %18 de otoyol kullanımı baz alınarak ölçülüyor.

Bu sayede de gerçek kullanım değerlerine en yakın değerler elde ediliyor. Yeni Renault ZOE’nin 52 kWh’lık bataryası mevcut modelde yer alan 40 kWh’lık bataryasından %12 daha fazla bir menzil sunmakla beraber artık DC hızlı şarj seçeneği de sunuyor.

Ayrıca mevcut 68 kW güce sahip motorun yerine de 80 kW veya 100 kW’lık daha güçlü motorlar da tercih edilebilecek.

KAYNAK: ARABA HABERCİSİ