Mini John Cooper Works GP tanıtıldı

Otomobil dünyasının en önemli fuarlarından biri olan Los Angeles Otomobil Fuarı bir dizi yeniliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yeniliklerden birisi de Mini’nin en hızlı modeli unvanını alan Mini John Cooper Works GP modeli oldu.

Mini John Cooper Works GP tanıtıldı
Mini John Cooper Works GP tanıtıldı
GİRİŞ 25.11.2019 11:07 GÜNCELLEME 25.11.2019 15:53

Markanın 60 yıllık tarihindeki en hızlı model olan Mini John Cooper Works GP, fuarda Mini standının en çok ilgi çeken modeli olarak öne çıktı.

Mini JCW GP’nin kalbinde 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli bir motor yer alıyor. Bu motorla 306 beygir güç ve 450 Nm tork üretiyor.

Bu performans değerleriyle de standart bir JCW modeline göre GP modeli 75 beygir daha güçlü durumda. 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlayan Mini John Cooper Works GP, benim diyen ''hot hatch''leri geride bırakmayı başarıyor.

Mini John Cooper Works GP, önden çekişli olmasına rağmen altyapısında yer verdiği mekanik diferansiyel kilit sayesinde son derece dengeli bir sürüş gerçekleştiriyor. Ayrıca kullanılan elektronik sistemler ile de yol tutuş becerileri artırılmış durumda.

Aerodinamik yapısı da geliştirilen Mini John Cooper Works GP’nin standart Mini modellerinden en belirgin farkı da arkada kullanılan spoiler olarak dikkat çekiyor.

Daha geniş çamurluklar kaslı bir görüntü sunarken, sert süspansiyon sistemiyle de virajdan viraja girmeyi sabırsızlıkla bekler bir yapı ortaya koyuyor.

Mini’nin pist canavarı haline getirdiği model, sadece pist değil virajlı yollarda da sürüş keyfini en üst düzeyde yaşatmayı vadediyor. Bu arada, modelin Nürburgring pistindeki testlerde de 8 dakikadan az bir pist süresine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Fiyatları 44.900 $'dan başlayan modeller Mart 2020 yılında teslim edilmeye başlanacak.