Rusya'nın elektrikli otomobili piyasaya çıkıyor! Fiyatı açıklandı

Savunma sanayinde dünyanın en iyilerinden olan Rusya, elektrikli otomobil pazarına 'Zetta' isimli aracıyla önümüzdeki yıl girmeyi planlıyor. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan elektrikli aracın 2020 yılında piyasaya sürüleceği açıklandı. ilk Rus elektrikli otomobilin fiyatı yaklaşık 6 bin 400 euro olacak. İşte detaylar...

GİRİŞ 24.11.2019 21:18 GÜNCELLEME 24.11.2019 21:18
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Rusya'da bir süredir üzerinde çalışılan elektrikli aracın 2020 yılında piyasaya sürüleceği açıklandı.

 

 

SANAYİ BAKANI AÇIKLANDI

Rusya Sanayi Bakanı Denis Maturov, "Zetta" adlı elektrikli aracın üretimine önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlanmasının planlandığını söyledi. Ancak Rus bakan, tam bir tarih vermedi.

FİYATI BELLİ OLDU

Günlük gazete Rossijskaja Gaseta'nın haberine göre, seri üretimi gerçekleştirilecek ilk Rus elektrikli otomobilin fiyatı yaklaşık 6 bin 400 euro olacak.

 

 

Üç kapılı aracın saatte 120 kilometre hıza çıkabileceği ve aküsünün tek dolumla 560 kilometreye kadar yol gidebileceği belirtiliyor.

Rusya'da elektrikli otomobil kullanımı fazla yaygın değil. Şu an ülkedeki elektrikli otomobil sayısının birkaç bin civarında olduğu tahmin ediliyor.


Uzmanlar, önümüzdeki birkaç yıl içinde de bu sayıda büyük bir artış beklemiyor. Bunda ülkedeki elektrikli araç şarj istasyonlarının yetersizliğinin de etkisi büyük.

YORUMLAR 50
  • yahya 4 yıl önce Şikayet Et
    aralık ayında bir araç almayı planlıyorum peugeot 3008 herkes tarafından öneriliyor
    Cevapla
  • yahya 4 yıl önce Şikayet Et
    arabanın modelini çok beğendim bir de elektrikli araçlar arasında peugeot'nun da elektrikli aracını çok beğeniyorum
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yerli oto ne oldu?
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuhh! Bu kadar tipsiz bi arabayi ancak Uzakdoğu ve Hinditana satarlar
    Cevapla
  • muhammet ali arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yerli otomobili için kimse bu yıl piyasaya çıkacak falan demedi, seri üretim 2022 yılında olacak dendi başından beri. yerli otomobil prototipimiz aralık ayında sergileneceği açılandı. kendini babayiğit sanan ama gerekçesiz şekilde projeden çekilen Koç'un damadı mason inan kıraç gibi vatan haini fırsatçılar yüzünden ancak bu kadar iş yapılır bu memlekette. Yine de biryerlerde birileri memleket için uğraşıyor, biz de çamur atmıyor dua ile umut ile bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle