Otomobil dünyasını sarsan haber! BMW, Mercedes ve Volkswagen yasadışı kurmuş

Almanya Rekabet Kurumu Federal Kartel Dairesi, çelik satın almak için kartel oluşturdukları gerekçesiyle BMW, Daimler ve Volkswagen'e toplamda 100 milyon avro para cezası verildiğini açıkladı.

Otomobil dünyasını sarsan haber! BMW, Mercedes ve Volkswagen yasadışı kurmuş
Otomobil dünyasını sarsan haber! BMW, Mercedes ve Volkswagen yasadışı kurmuş
GİRİŞ 21.11.2019 16:47 GÜNCELLEME 21.11.2019 17:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Federal Kartel Dairesi (The Bundeskartellamt), tarafından yapılan açıklamada, Alman otomobil üreticilerinin 2004-2013'te çelik satın alımlarıyla bağlantılı yasadışı eylemlerinden dolayı 100 milyon avro para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

 

 

Açıklamada, BMW, Daimler ve Volkswagen’in çelik tedarikçilerden çelik alımları için ödedikleri fiyatları kanunsuz olarak koordine ettikleri belirtilerek bu vesileyle oluşturulan fiyatların en az 2016 yılına kadar ödendiği kaydedildi.

Otomobil üreticilerin para cezasını kabul ettiklerinin belirtildiği açıklamada, çelik satış fiyatının otomobilin son değerinin yüzde 1’den azına denk geldiğine vurgu yapıldı.

 

 

Söz konusu para cezası için, BMW’nin 28 milyon avro, Daimler’in ise 23,5 milyon avro ödeyec​eği şirketler tarafından açıklandı. 

 

YORUMLAR 12
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldum olası sevmem alman arabalarını ama bmw nin bu işe karışmasına üzüldüm tm onlarda haklı dolar kuru ve maliyet yüzünden devletlerin aldığı faiş vergiler yüzünden her türlü dalavereye açık oluyorlar ne varsa japonlarda var gerçi hondada yamuk c sütünu ile gündemdeydi bi ara
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Markalar Hitlerin zaten normaldir
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep böpyledir gavur gavurlugunu herzaman yapare hele birde sözkonusu cikarlari oldumu hepsi bir yatakda sabahlarlar
    Cevapla
  • Eray 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman Arabası almayın.japon alın
    Cevapla
  • HARBİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman hayranları iyi okusun, andavallar....
    Cevapla
  • Rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ya vaktinde çok Türk gittiği için, Almanları sanki o an için bir kurtarıcı gibi gördüler. Ve Dünyayı yakıp yıkan hitler Almanyası gerçeği bir anda unutuluverdi. Şimdi doğruları görme ve tarihi hatırlama zamanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle