Volkswagen yeni bir ülkede fabrika açıyor

Alman otomobil devi Volkswagen, ABD'de yeni bir elektrikli otomobil fabrikası inşaatına başladığını açıkladı. Şirket ayrıca aynı bölgece bir batarya montaj tesisi kurmayı planlıyor.

GİRİŞ 17.11.2019 10:40 GÜNCELLEME 17.11.2019 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Volkswagen, yeni bir elektrikli otomobil fabrikası inşa etmeye başladığını duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga şehrinde kurulacak tesis şirketin modüler MEB platformunu temel alan elektrikli araçları için Kuzey Amerika'daki montaj üssü olacak.

Fabrikanın 2022'de üretime başlaması planlanıyor. Üretilecek ilk modelin ise ID. ailesinden bir SUV olacağını belirtelim. Alman dev aynı zamanda Chattanooga bölgesinde elektrikli araçlar için bir batarya montaj tesisi kurmayı planladığını da açıkladı.

ID.3 ÜRETİMİ ALMANYA'DA BAŞLADI

Volkswagen bu ayın başlarında Almanya'nın Zwickau kentinde ID.3 adlı elektrikli aracının üretimine başladı. Gelecekte ise elektrikli araç üretimi şirketin dünya genelindeki diğer tesisleriyle genişleyecek.

2020 yılında Çin'deki Anting ve Foshan fabrikalarında da üretime katılması bekleniyor. 2022 itibarıyla de Volkswagen'in MEB platformunda yükselen elektrikli araçları üç kıtaya yayılan sekiz fabrikada üretilecek.

MEB ELEKTRİKLİ MOTOR BOYUTU İLE DİKKAT ÇEKTİ

MEB elektrikli otomobil platformu üstüne kurulan Volkswagen ID.3, oldukça dikkat çeken bir model. Kısa süre önce üretimi başlayan araç, MEB platformunun elektrik motorunu kullanıyor. İşte bu motor için bi paylaşım yapan firma, bu paylaşım ile motorun boyutunu açıkça gözler önüne seriyor.

Bir spor çantası içerisine sığabilecek kadar kompakt olan motor, buna karşın 150 kW yani yaklaşık olarak 204 beygir güç üretebiliyor. Toplam ağırlığının 90 kg olduğu motordan, Kassel ve Tianjin fabrikalarının katkısıyla 2023 itibariyle yılda tam 1,4 milyon adet üretileceği aktarılıyor.

Tamamen elektrikli geleceğin başlangıcını veren ve bu konuda gerçekten çok iddialı olan Volkswagen, alanda diğer rakipleri gibi geç kalmak istemiyor ve artık sürece çok ama çok daha fazla ağırlık veriyor.

Volkswagen ID.3 üç farklı versiyon halinde hazırlandı

İlk versiyon 45 kWh pil üstüne kuruluyor ve yaklaşık 329 km menzil sunuyor. Diğer versiyonda 58 kWh pil yer alıyor ve 421 km menzil değeri açıklanıyor.

En üstteki versiyon ise 77 kWh piliyle tam 550 km yol yapabiliyor. Özellikle üst seviye modelin menzili oldukça dikkat çekerken, üç araçta da ortak olarak 100 kW şarj desteği yer alıyor. Destekli istasyonlarda araçların sadece 30 dakika içerisinde tam 289 km yol yapacak kadar enerji depolayabildiği aktarılıyor. 

YORUMLAR 1
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlari ülkeye sokmamak lazim gavurun maliyla gavur oluyoruz .adam aracini yollayip bizi borçlandirip Faiz e teşvik ediyor haram a vatandaşi teşvik ediyor malesef borçlanmak haramdir
    Cevapla