Audi ve BMW'yi geride bıraktı!

Tesla’nın Model 3’ü elektrikli otomobil orta ölçekli kategorisinde 2019 Altın Direksiyon Ödülü'ne layık görüldü. Tesla, Audi ve BMW'yi geride bırakarak Almanya'nın en prestijli otomobil ödülüne sahip oldu.

 Audi ve BMW'yi geride bıraktı!
Audi ve BMW'yi geride bıraktı!
GİRİŞ 13.11.2019 18:15 GÜNCELLEME 13.11.2019 18:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Otomobil sektörünün son dönemlerdeki en popüler ismi Tesla, otonom ve elektrik motorlu araçlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Otomobil sektöründe yeni bir sayfa açılmasını sağlayan Tesla, otomobil sektörüne yaptığı katkılarla şimdide, uluslararası bir ödül ile taçlandırıldı.

Avrupa'nın en prestijli otomobil ödüllerinden bir tanesi olan "Altın Direksiyon Ödülü", bu yıl orta ölçekli araçlar kategorisinde Tesla Model 3'e verildi.

Ödül hakkında konuşan yarışma yetkililerinden bir tanesi, Tesla Model 3'ün bu ödüle layık görülmesinin altında yatan sebepleri; aracın sahip olduğu donanımsal özellikler, yeni teknolojileri kullanması, hızı ve fiyatının makul seviyelerde olması olarak açıkladı.

Almanya'nın en çok tercih edilen otomobillerinden bir tanesi haline gelen Model 3, sahip olduğu özellikleriyle yarışmanın en yüksek puanlarından bir tanesini almayı başarmış oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Elon Musk, bu ödülü Model 3'ün geliştirilmesi ve üretilmesi için yoğun çaba harcayan çalışanları adına kabul ettiğini ifade etti. Geçmiş dönemlerdeki söylentilere de açıklık getiren Musk, Gigafactory 4'ün Berlin'e inşa edileceğini ilan etti.

Tesla Model 3, bugüne dek pek çok ödül aldı. Ancak bu ödül, Tesla için başka bir anlam içeriyor. Çünkü Tesla'nın bu etkinliklerdeki rakipleri BMW 3 ve Audi A3 modelleriydi. Ancak Tesla, rakiplerini kendi evlerinde yenmeyi başardı.

ALMANYA'DA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

 Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, elektrikli araç üreticisi Tesla'nın ABD dışındaki ikinci fabrikasını Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarında kurma kararına ilişkin, "Elektrikli hareketlilikte ve batarya uzmanlığının geliştirilmesinde bir kilometre taşıdır." ifadesini kullandı.

Altmaier, yaptığı değerlendirmede, Tesla'nın Almanya'daki elektrikli otomobiller için modern fabrika kurma kararının, ülkenin bir otomotiv merkezi olarak çekiciliğinin ilave kanıtı olduğunu vurguladı.

"Elektrikli hareketlilikte ve batarya uzmanlığının geliştirilmesinde bir kilometre taşıdır" ifadesini kullanan Altmaier, kararı memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. 

Altmaier, Alman hükümetinde, Tesla'ya yönelik teşvikler ile ilgili henüz bir tartışma olmadığını belirterek, Tesla'nın otomotiv ve otomotiv endüstrisindeki diğer tüm şirketler gibi muamele göreceğini aktardı.

TESLA BERLİN'İ GÜÇLENDİRİR

Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke de yaptığı yazılı açıklamada, Tesla'nın, Brandenburg'a büyük bir yatırımla geldiğine işaret ederek, yoğun görüşmeler ve iyi gerekçelerle uzun süre bunun için lobi faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetti.

Almanya'nın en büyük işçi sendikalarından IG Metall'in yöneticilerinden Birgit Dietze ise Tesla'nın fabrika kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu, Berlin'i endüstriyel bir yer olarak güçlendirir ve istihdam oluşturur. Bunun bir örnek olmasını umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    arabam bile yok ama şu elon musk ı seviyorum. aslında bu çok daha önce yapılabilirdi ama petrol kartelleri hep önledi. musk bu oyunu bozdu. dünya için güzel bir durum. dilerim ona Müslümanlık nasib olur.
    Cevapla