Tesla, Avrupa'daki ilk fabrikasını Berlin’de kuruyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın üst yöneticisi (CEO) Elon Musk, şirketin ABD dışındaki ikinci fabrikasının Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında kurulacağını duyurdu.

Tesla, Avrupa'daki ilk fabrikasını Berlin’de kuruyor
Tesla, Avrupa'daki ilk fabrikasını Berlin’de kuruyor
GİRİŞ 13.11.2019 13:08 GÜNCELLEME 13.11.2019 13:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alman Auto- Bild Group tarafından Berlin’de 43. “Altın Direksiyon” ödül törenine katılan Musk,“Gigafactory 4 ” olarak tanımladığı fabrikanın Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında kurulacağını söyledi.

Musk, daha sonra sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Giga Berlin” olarak anılacak fabrikada batarya, güç aktarma organları ve araç üretimi yapılacağını ve üretilecek ilk otomobilin “Model Y” olacağını belirtti.

Tesla’nın ABD’de iki Gigafactory tesisi bulunurken, ABD dışındaki ilk fabrikasını geçen yıl Çin'de kurmaya karar vermişti. Berlin’deki fabrika için Tesla’ya finansal teşvik verildiği belirtilirken, fabrikanın 2021’de üretime başlaması bekleniyor. Söz konusu tesisin 10 bin kişiyi istihdam edeceği de hesaplanıyor.

Öte yandan, Tesla’nın Model 3’ü elektrikli otomobil orta ölçekli kategorisinde 2019 Altın Direksiyon Ödülü'ne layık görüldü. Şirketin Model 3 modelinin fiyatları Almanya'da 44 bin avrodan başlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Selami Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye' de alım gücü düşük. Adamlar arabayı en düşük 120 bin dolara satıyor. Onlar için 120 bin TL gibi fakat bizde 720 bin TL. O yüzden yerli elektrik araç üretsek bile 300 bin TL den düşük üretileceğini düşünmüyorum. Pil fiyatları belirleyici olacak. Fiyatları düştükçe orta sınıfa hitap eder.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Tesadüf? - 8 gün önce Bolivya, Alman maden şirketi ile lityum rezervleri için yapılan anlaşmayı iptal etti. - Bu Alman şirketi Tesla’nın tedarikçisi idi. - Tesla’nın tüm bataryaları lityumdan üretiliyor. - Darbe oldu. - Elon Musk, Berlin’e “gigacfabrika” kuracaklarını açıkladı.
    Cevapla
  • Keke 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel burda kur orda işçi mi var çalışacak
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    3. Ve ortadogu fabrikası için türkiye yi düşünmeli bu adamla bakanlık ticaret bakanlıgı görüşmeli
    Cevapla
  • Kkkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de arabayi kullanan yok neden acsin adam
    Cevapla