Peugeot'tan Türkiye'de bir ilk

Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarını bünyesinde bulunduran Groupe PSA, Türkiye’deki ilk üç markalı bayisini Konya’da açtı.

Peugeot'tan Türkiye'de bir ilk
Peugeot'tan Türkiye'de bir ilk
GİRİŞ 10.11.2019 10:41 GÜNCELLEME 11.11.2019 18:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

30 yıllık Opel bayisi Özkaymak Holding, Peugeot ve Citroen markalarını da bünyesine katarak Groupe PSA’nın Avrupa’da Madrid’den sonra ilk üç markalı bayisi ünvanını eline aldı.

Ocak ayı sonu itibariyle Madrid'de Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarının birlikte satıldığı yeni showroom konseptini hizmete açan Groupe PSA, Türkiye’de de Konya’da Özkaymak Holding’in yatırımıyla üç markalı showroom konseptini faaliyete geçirdi. Bugün itibariyle 106 yatırımcıya sahip olan Groupe PSA Türkiye, yıl sonuna kadar pazarın %11.9'una ulaşmayı hedefliyor.


 
Özkaymak Şirketler Grubuna ait Özkaymak Plaza’da düzenlenen açılış törenine Groupe PSA Türkiye adına Başkan Olivier Cornuaille, Groupe PSA Türkiye Yedek Parça ve Hizmetler Genel Müdürü Michel Furth, Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, Opel Türkiye Genel Müdürü Çağrı Öztaş ve Citroen Pazarlama Direktörü Selen Alkım katıldı.

Siyaset ve iş dünyasından da çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği törende Özkaymak Holding adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Özkaymak Cin, Opel bayiliğinin yanı sıra bünyesine Peugeot ve Citroen’i katmanın gururunu yaşadıklarını şu sözleriyle ifade etti.

Cin; ''Groupe PSA’nın Türkiye’de ilk, dünyada ikinci çoklu marka  bayisi olmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Türkiye’nin en eski bayisi olma gururuna sahip olduğumuz Opel markasının yanına Groupe PSA’nın amiral gemisi Peugeot ile diğer bir güçlü markası Citroen’i katmış olmaktan dolayı çok muluyuz'' dedi.
 
Açılış Töreninde söz alan Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, sahip olduğu 200 yıllık marka mirasıyla son 130 yıldır tutkuyla son teknoloji ürünü otomobiller üreten Peugeot markasının, merkezine koyduğu müşteri memnuniyet sratejisi ile başarılarına her geçen gün yenisini eklediğini belirtti. Anaç, agresif büyüme stratejisi doğrultusunda 2019 yılında %6’nın üzerinde pazar payı hedeflediklerini kaydetti.
 
Opel Türkiye Genel Müdürü Çağrı Öztaş da Groupe PSA’nın sinerjisiyle Opel markasının güçlü Alman kimliğini koruyarak sürdürüleblir olarak büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Öztaş; “Kaliteli hizmet anlayışımızla, sürdürülebilir ve karlı şekilde pazar payımızı artırarak Türkiye’deki ilk 10 marka arasında yer alacağız” dedi.
 
Citroen’in Mart ayı itibariyle Groupe PSA Türkiye çatısı altında faaliyet göstermeye başladığını belirten Citroën Pazarlama Direktörü Selen Alkım ise sözlerine şöyle devam etti: “Çok kısa bir süre içerisinde yeni Berlingo ve C5 Aircross SUV modellerimizi tüketicilerle buluşturduk. Marka bilinirliğinde iki sıra birden atladık, pazar payımızı da iki katın üstüne çıkardık.

Bu yıl dünyada 100. yılını kutlayan Citroen markasının mirasını değerli yatırımcılarımızın desteği ile Türkiye’de hak ettiği yere ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Peugeot, Citroen ve Opel marka araçların Konya’daki tek yetkili bayisi olan Özkaymak; satış ve servis hizmetlerini, 12 bin metrekare arazi üzerine kurulu, 4 bin 750 metrekaresi kapalı olan tesisinde, 2 bin 250 metrekaresi servis ve yedek parça olmak üzere günlük 80 araca hizmet verebilecek kapasiteyle faaliyetlerine başladı.

YORUMLAR 27
  • mithat sevinç 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot böyle bir ilk gerçekleştirmesi tüketicinin gözünde olumlu bir algı bırakıyor
    Cevapla
  • Halil neşe 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot nun başarıları bizi de mutlu ediyor kaliteli bir otomobil kullandığımı hissediyorum
    Cevapla
  • erdi temel 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot emin adımlarla başarıya doğru gidiyor
    Cevapla
  • bülent tekin 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot ilklerin markası sektöre çok şey katıp adından hep söz ettiriyor
    Cevapla
  • tuncay yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeot müşteri memnuniyetine önem veren bir marka bu da başarılarına her geçen gün yenisini eklediğini gösteriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle