Hyundai HDC-6 Neptune konseptini tanıttı

Hyundai, hidrojen yakıt hücreli araçlara olan yatırımını son hızıyla devam ettiriyor. Hyundai hidrojenle çalılan HDC-6 Neptune konseptini tanıttı.

Hyundai HDC-6 Neptune konseptini tanıttı
Hyundai HDC-6 Neptune konseptini tanıttı
GİRİŞ 30.10.2019 16:05 GÜNCELLEME 31.10.2019 13:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hyundai HDC-6 Neptune olarak adlandırılan bu konsept ve hidrojen yakıtlı tır, şık tasarımlı ve bolca teknoloji dolu bir ticari araç olarak karşımıza çıktı. Aracın tasarımının son derece fütüristik olduğunu da görüyoruz. Aracın gövdesinin alt kısmını da ızgaraların çevrelediğini ve bunların soğutma amacıyla yapıldığını öğreniyoruz.

Hyundai, bu hidrojen yakıtlı çevreci tır konseptine ek olarak bu araçla uyumlu bir dorse yani kasa da tanıttı. HT Nitro ThermoTech olarak adlandırılan bu konsept dorse, standart soğutmalı bir dorseye göre %90 oranında daha çevreci olarak tasarlanmış. Ayrıca bu dorsedeki soğutma sisteminin neredeyse hiç ses üretmediği de belirtiliyor. Dorsenin yalıtım ve sağlamlık gibi konularda da standart dorselerden daha iyi olduğu da belirtilenler arasında.

Hyundai bu konsept duyurusuyla birlikte, ABD'ye ticari araç sektörü anlamında açılmayı planladığını da açıklıyor. Ayrıca firmanın hidrojenli otomobiller için hedefi de 2030 yılına kadar 500.000 adet FCEV yani hidrojen yakıt hücreli otomobil üretmek şeklinde.

YORUMLAR 9
  • koray 4 yıl önce Şikayet Et
    neden biz bi tane bile yapamadık, güney kore kadar olamadık
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    katty perry bir klibinde gelecek elektrik değil hidrojen (istasyonu)gibi gösteriyor
    Cevapla
  • tct 4 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğin mesleği tır şoförlüğü sanırım :)
    Cevapla
  • isbay 4 yıl önce Şikayet Et
    Hyundai uzay gemisi...!!!
    Cevapla
  • Talip 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz neler le uğraşıyoruz adam lar neler yapıyor lar ara da ki fark bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle