Subaru Levorg, Tokyo'da örtülerini kaldırdı

Subaru Levorg, geçtiğimiz yıl ülkemizde satılmakta olan fakat 2019'dan beri satışı olmayan bir station wagon otomobil. Bu araç, anavatanı Japonya'da uzun yıllardır satılıyor ve Subaru da aracın yüzünün eskimekte olduğunu düşünerek aracı yeniledi.

Subaru Levorg, Tokyo'da örtülerini kaldırdı
Subaru Levorg, Tokyo'da örtülerini kaldırdı
GİRİŞ 24.10.2019 17:54 GÜNCELLEME 27.10.2019 15:46

Birçok anlamda gelişen yeni jenerasyon Subaru Levorg, bugün itibariyle başlayan Tokyo Otomobil Fuarı 2019 kapsamında da ilk kez üzerindeki örtüleri kaldırdı ve kendisini bizlere gösterdi.

Tabii bu aracın plakalık kısmında "Prototype" yani "Prototip" kelimesi dikkatinizi çekmiş olabilir. Fakat Subaru'nun açıklamasına göre bu araç bir prototip olsa da seri üretim versiyonu da neredeyse hiçbir değişikliğe uğramadan aynı bu şekilde karşımıza çıkacak.

Aracın 2020 yılının ikinci yarısı civarında önce Japonya'da satışa çıkacağı da belirtiliyor. Ayrıca bu Levorg'un makyajlı bir Levorg gibi görünüyor olmasına aldanmayın, zira Subaru aracın tamamen yeni bir jenerasyon olduğunu ve yeni bir platforma geçiş yaptığını hatırlatıyor.

Görüntülerdeki Levorg'un camları da tamamen siyah olarak ayarlanmış ve bu sebepten dolayı aracın iç mekanı görülemiyor. Fakat şimdiden aracın iç mekanıyla ilgili bildiklerimize bakarsak, aracın içindeki teknolojilerin artacağını kesin olarak söyleyebiliyoruz.

Subaru'nun EyeSight adını verdiği güvenlik donanımları paketinin gelişeceğini biliyoruz. Subaru aynı zamanda yeni Levorg'da birtakım otonom sürüş özelliklerinin bulunacağını da daha önceden açıklamıştı.

Subaru, bu yeni Levorg'un kaputu altında da yeni geliştirilmiş turboşarjlı bir boxer motorun yer aldığını açıklıyor. Motorun 1.8 litrelik 4 silindirli bir ünite olduğu belirtiliyor. Bu motorun güç ve tork miktarı da henüz açıklanmıyor fakat Subaru, tork değerinin gayet iyi olduğunu söylüyor.