En hızlısı Roadster 2 olacak

Tesla, yeni Roadster 2 otomobilini geçtiğimiz dönemde tanıttı ve şaşırtıcı performansını gözler önüne serdi. Ancak Tesla, lansmanda gösterilen Roadster'ın yalnızca bir başlangıç olduğunu, aracın üretime girdiğinde çok daha iyi olacağını söylüyor.

En hızlısı Roadster 2 olacak
En hızlısı Roadster 2 olacak
GİRİŞ 22.10.2019 10:38 GÜNCELLEME 22.10.2019 11:12

Tesla'nın yeni çalışmaları arasında tamamen elektrikli bir kamyonet ve Model 3'ün yeni versiyonu, yeni Model Y gibi otomobiller var. Yeni nesil Roadster ya da diğer adı ile Tesla Roadster 2 ise şirketin CEO'su Elon Musk'a göre "şimdiye kadar yapılmış en hızlı otomobil olacak" olarak karşımıza çıkacak.

 

 

İlk olarak 2017 yılının sonlarında gerçekleşen bir etkinlikte Tesla Semi ile birlikte tanıtılan Tesla Roadster 2’nin teknik özellikleri şaşırtıyor. Tesla, tanıtım etkinliğinde Roadster 2'nin 0-60 m/h (0-100 km/s) hıza 1.9 saniyede, 100 m/h'ye (160 km/s) 4.2 saniyede ulaştığı belirtildi. Dahası, araç 250 m/h (402 km/s) hıza çıkabiliyor ve yaklaşık 1000 kilometreye kadar menzili var.

Yeni Tesla Roadster'ın performansı her ne kadar dudak uçuklatsa da üretilen model, tanıtılandan daha iyi olabilir. Tesla'nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen, "Gelişiyor, daha fazlasını hak ediyor ve zamana ihtiyacı var. Her açıdan açıkladığımızdan daha iyi olacak." diyerek otomobile duyduğu güveni dile getirdi.

 

 

İlk başta Tesla'nın ortaya koyduğu bazı performans rakamlarıyla ilgili biraz şüpheler oluşmuştu. Ancak Emile Bouret adlı bir otomobil test sürücüsü birkaç ay önce yeni nesil Roadster'ı kullandı ve ilk izlenimleri büyük oranda olumlu geçti. Emile Bouret, "Rakamların teorik olmadığını, hepsine erişildiğini ancak net bir açıklama yapamayacağını" belirtti.

Her şey plana uygun olarak ilerlerse yeni nesil Roadster, 2020 yılında üretime girecek ve giriş seviyesi modeli yaklaşık 200.000 dolar olarak fiyatlandırılacak. Tesla, nisan ayında otomobilin aşağıda görebileceğiniz ilk görüntüsünü paylaşmıştı: