Kaskoda doğru sanılan yanlışlar

Kasko sigortası, aracın yanması, çalınması ya da kaza sonucu oluşabilecek her türlü riske karşı sigortalıyı güvence altına alan bir sigorta türüdür. En yaygın sigorta türleri arasında yer almasına rağmen, kasko sigortasıyla ilgili olarak araç sahiplerinin doğru bildiği bazı yanlış noktalar bulunuyor.

Kaskoda doğru sanılan yanlışlar
Kaskoda doğru sanılan yanlışlar
GİRİŞ 14.10.2019 09:02 GÜNCELLEME 18.10.2019 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İŞTE DOĞRULAR

 

 

* Zorunlu trafik sigortası, üçüncü kişilere verilen maddi ve bedeni zararları karşılar ancak sigortalının kendi aracının zararını karşılamaz. Kasko sigortası ise aracın yanması, çalınması ya da kaza sonucu oluşabilecek sorunda araç sahibini ve aracını güvence altına alır.
* Şirketlerde farklılık göstermekle beraber mini onarım kapsamına giren çizik, kaporta göçük veya ezik hasarları için hasar dosyası açılmamaktadır. Bu sebeple bilinenin aksine kasko bozulmaz. 1 adedi aşmamak üzere lamba ve ayna hasarı poliçeye yansımaz.
* LPG’li araca kasko yapılmayacağına dair görüşler olmasına karşın, sigorta şirketleri arasında değişmemekle birlikte araçtaki LPG sistemi, aracın ilave aksesuarı olarak değerlendirilir ve poliçeye dahil edilebilir.
* Türkiye’de full kasko olarak adlandırabileceğimiz bir kasko türü bulunmamaktadır. Kasko poliçelerinin büyük bir çoğunluğu Genişletilmiş Kasko olup; bu poliçe içerisinde de şirketler arasında güvence altına alınan teminatlar veya bu teminatların limitlerinde farklılıklar bulunabilmektedir.

YORUMLAR 1
  • Mertcan Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim
    Cevapla