Tarih verdiler! Porshe ve Boeing'den uçan otomobil

Alman otomobil üreticisi Porsche ve ABD'li uçak üreticisi Boeing, şehirlerde hava hareketliliği için uçak geliştirme projelerinde iş birliğine yönelik anlaşma imzaladı. İki şirketin ortaklığını, yeni şehir içi hava ulaşımı ekosistemine katkı sağlayacak.

Tarih verdiler! Porshe ve Boeing'den uçan otomobil
Tarih verdiler! Porshe ve Boeing'den uçan otomobil
GİRİŞ 11.10.2019 17:46 GÜNCELLEME 11.10.2019 18:55

Porsche’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Porsche ve Boeing şehirlerdeki hava hareketliliği konusunda ortak çalışma yapmak ve şehir içi hava trafiğinin hava sahasına genişletmek konusunda beraber çalışmak için anlaşma imzaladı.

 

 

ULAŞIM SİSTEMİNİ TAMAMEN DEĞİŞTİRECEK

Porsche AG Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Detlev von Platen; ''Porsche, spor otomobil üretimine dayalı faaliyet alanını genişleterek şehir içi hava ulaşımı için önde gelen bir marka olmayı hedefliyor. Bu, uzun vadede ulaşımın üçüncü boyutuna geçmek anlamına gelebilir. Aralarında önde gelen bu iki küresel şirketin güçlerini, geleceğin potansiyel ana pazar segmentlerinden birine yön vermek için birleştiriyoruz dedi''.

 

 

Anlaşmaya göre şirketler, hava trafiğinin çeşitli yönlerini ele almak için uluslararası bir ekip oluşturacak. Açıklamada, Boeing, Porsche ve Boeing'in bir yan kuruluşu olan Aurora Flight Sciences’ın, elektrikli dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip bir hava aracı için konsept geliştirdiklerine işaret edilerek, bu üç şirketin yanı sıra Porsche'un yan kuruluşları Mühendislik Hizmetleri GmbH ve Studio F.A mühendislerinin yakında hava aracının prototipini test edeceklerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, Porsche’nin yaptığı araştırmaya göre, söz konusu şehir hava hareketliliği pazarının 2025’ten sonra önemli ölçüde artacağına vurgu yapılarak, trafiğin geleneksel karasal ulaşım araçlarıyla yapılan yolculuktan daha verimli, daha hızlı ve daha düşük maliyetle olacağını gösterdiği belirtildi.