Artık dizel satmayacak

Çevreyi kirleten egzoz gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik girişimler ve elektrikli otomobillerin büyüyen pazarı otomobil üreticilerini birer birer dizelden uzaklaştırıyor.

Artık dizel satmayacak
Artık dizel satmayacak
GİRİŞ 24.09.2019 10:45 GÜNCELLEME 01.10.2019 09:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Dizel motordan vazgeçen üreticiler kervanına son olarak Japon üretici Honda da eklendi. Şirketten yapılan açıklamada, 2021 yılından itibaren Avrupa'da dizel yakıtlı otomobil satışına son verileceği bildirildi.

 

 

Japon otomobil üreticisi Honda, dizelden vazgeçen markalar kervanına katılmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, 2021 yılından itibaren Avrupa'da dizel yakıtlı otomobil satışına son verileceği kaydedildi.

Ayrıca, 2025 yılına kadar model gamında tüm otomobillerin elektrikli versiyonlarının sunulacağı bildirildi.

 

 

Şirkete yakın kaynaklar, Honda'nın 2030 yılında satışlarının 3'te 2'sinin elektrikli modellerden oluşmasını beklendiği aktarıyor. Söz konusu oran günümüzde ise yüzde 10'un altında olarak açıklanıyor.

TÜRKİYE'DE SATIŞLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ DİZEL

Honda'nın atacağı adım, markanın gelecek stratejisinin yanında, Avrupa Birliği'nin emisyon değerlerini azaltmaya yönelik uygulamalarına da uyum sağlama amacı taşıyor.

Türkiye'de Civic, Jazz, CR-V ve HR-V modelleri ile yer alan Japon marka, Civic modelinde geçen yıl sunmaya başladığı dizel motor seçeneği ile satışlarını artırmış ve en çok otomobil satan markalar sıralamasında ilk 10'da yer almıştı.

YORUMLAR 4
  • Ilgın Balcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden Dizel motorlardan vazgeçiyorlar ki
    Cevapla
  • yunus kent 4 yıl önce Şikayet Et
    umarım dizel devri en yakın zamanda biter
    Cevapla
  • Habil Evcil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hibrit motorlara geçiş başlayacak desenize
    Cevapla
  • Hilmi Cem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle Dizel motorların ömrü bitecek gibi
    Cevapla