Şikayetler arttı, harekete geçtiler! Otogar'da operasyon

İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda denetimde bulunan sivil polisler kısa mesafeye gitmek istemeyen ve evrakları eksik olan ticari taksileri trafikten men edip cezai işlem uyguladı. Bazı taksiciler bu duruma isyan etti.

Şikayetler arttı, harekete geçtiler! Otogar'da operasyon
Şikayetler arttı, harekete geçtiler! Otogar'da operasyon
GİRİŞ 28.08.2019 13:39 GÜNCELLEME 28.08.2019 13:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bayrampaşa’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda, bazı taksiciler kısa mesafe gerekçesi ile yolcu almıyor. Şehirler arası yolcu otobüsleri ile İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistler, ellerinde bavulları ile uzun süre taksi beklemek zorunda kalıyor.

Bu yüzden otogar içindeki bazı taksi duraklarında zaman zaman taksi bekleyen vatandaşlar yoğunluk oluşturuyor. Beklemekten sıkılan vatandaşların bir kısmı, taksi yerine otobüs ve metro gibi alternatif toplu taşıma araçlarına yönelirken bir kısmı da çareyi taksi şoförleri ile pazarlık yapmakta buluyor. Pazarlığa rağmen yolcu almayan taksi şoförleri vatandaşları, otogara yolcu bırakıp dönmekte olan boş taksilere yönlendiriyor.

Polis harekete geçti Otogarda polis operasyonu

POLİS SIKI TAKİBE ALDI

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik ekipleri, şikayetler üzerine 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda denetim yaptı.Taksilerle ilgili kontrollerini yapan ekipler, onlarca taksiciye evraklarının eksikliği nedeniyle cezai işlem uyguladı.

Aracı bağlanan taksicilerden Kudbettin Bilir, Her gün bir kanun çıkarıyorlar biz de şaşırıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir kart çıkaracaklar belediye otobüs şoförü gibi herkes kartını okutup çalışacak. Ama o kartlar da işe yaramıyor işte. Bir makine koyacaklar herkes kartını okuttuğu zaman bütün arabalara geçip çalışabilecek" dedi.

Aracı bağlanan bir diğer taksi şoförü ise, Taksicilerin başındakiler bu taksicilerle ilgilensin, öyle oturup göbek büyütmesinler. Taksici ekmeği için çıkmış, çalışıyor. Ne taksicilerle uğraşıyorsunuz. Bir evrakım eksik diye aracım bağlandı" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Remzi Çataldaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu taksicilere gereken düzenlemeleri yapılmalıydı
    Cevapla
  • Salih Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Önceden yapılsadı. Böyle bir durum olmazdı
    Cevapla
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın hiçbir yerinde plaka tahditiyle çalışan taksicilik yok,resmen hem şöförler hem halk sömürüsü, bu sistem gücünü nereden alıyor ki,birçok sorunu çözen ak parti bu soruna neşteri vurmadı,vuramadı,yeter artık,almanyadaki sistemin aynısını istiyoruz,nokta.
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    bende birkaç hafta önce böyle bir durum yaşamadım bayağı sinir bozucuydu güzel bir uygulama olmuş
    Cevapla
  • Görkem Sünger 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda bu konuyla ilgilenen biri oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle