Clio yenilendi, fiyatı ne olacak?

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu, iç tasarımı baştan aşağı yenilenmiş ve yeni haliyle rakiplerini bir hayli terletecek Yeni CLİO 5 oldu.

GİRİŞ 05.07.2019 10:43 GÜNCELLEME 05.07.2019 11:30
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç/Haber7

 

Renault’un Amiral Gemisi olan CLİO yenilendi. Yeni CLİO 5’i Portekiz’de Uluslararası basın organizasyonunda test etme fırsatı bulduk. Neler değişti ? Sürüş Dinamikleri nasıl? Ne zaman Türkiye’de olacak ? Özellikle en beğendiğimiz değişiklik nerede gerçekleşmiş…

TASARIM

 

 

 Özellikle iç tasarım baştan aşağı yenilenmiş ve yeni haliyle rakiplerini bir hayli terletecek. İlk olarak 9.3 ve 10 inç olarak sunulacak ekran yapılarına bayıldım diyebilirim. Direksiyon simidi değişmiş, 3 kollu yeni yapısıyla çok daha güzel görünüyor. Özellikle RS Line donanımında içeride farklı renk tonlamaları göze çok hoş geliyor. Koltuklar artık daha konforlu. Yumuşak malzeme oranı yüzde 25 daha artmış. Hemen hemen her yerde yumuşak malzemelere denk geldim. Gösterge paneli çok daha sportif bir görünüme kavuşmuş. Klima butonları Duster’da görmeye alışık olduğumuz krom detaylarla süslenmiş. Ortam aydınlatma da 8 farklı renk kullanılabiliyor. Yani kısacası içeride oldukça farklı bir yapı oluşmuş ve oturur oturmaz büyük keyif veriyor.

Dışarıda neler değişmiş ? 3 farklı pakette 3 farklı jant yapısı. Far grubu Megane’da gördüğümüz yapıyla aynı. Gündüz Led farları C formda. Kapı altlarına krom çıtalar gelmiş. Yan profil daha dinamik bir görünüme kavuşmuş. Ön tarafta kaput üzerinde çizgiler aracı daha kaslı göstermiş. Arkada far grubu tamamen yenilenmiş ve bununla birlikte tampon ve çamurluk yapısı body kit hissiyatı vermiş. Unutmadan yeni CLİO 5’de  11 farklı renk seçeneği yer alacak.

GÜVENLİK DONANIMLARINA NELER EKLENMİŞ

Clio 5 işte bu alanda bir üst sınıfa göz kırpar olmuş. Yarı Otonom sürüş, kör nokta uyarı sistemi, şeritte tutma asistanı, adaptif cruise kontrol, 360 derece gösteren kamera sistemi, kendin park asistanı, 3 farklı sürüş modu, auto hold sistemi, elektrikli park freni, 4 taraflı açık park sensörleri… Bu donanımların hepsinin kullanıldığı bir B sınıfı araç bir üst sınıfı araçlara rakip olmayı da hakediyordur…

SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ

Portekiz’de 2 gün boyunca 2 farklı motor seçeneğinde 500 km yol yapma imkanı bulduk. Özellikle muhteşem 1.3 motorlar geliyor bunun ipucunu verebilirim. İlk gün 1.3 Benzinli EDC, 2. GÜN 1.0 LT manuel versiyonla test sürüşü imkanı buldum. Özellikle 1.3 otomatik versiyonlu araçta performanstan inanılmaz keyif aldım diyebilirim. Renault araçlarda uzun süredir gaza dokunduğumda bu kadar koltuğa yapıştıran ve motorun turboyla bu kadar uyumlu olduğu bir motor seçeneği görmemiştim. 130 beygir ve 240 NM Tork gücündeki model hem ara hızlanmalarda hem de ilk kalkışlarda gücünün hakkını veriyor. 7 ileri EDC şanzıman da çok başarılı işler çıkartıyor. 2.gün ise konuğumuz 1.0 Litre Benzinli Manuel Şanzımanlı model oldu. Özellikle yakıt konusunda çok cimri olan MOTOR. 1.2 motoru unutturacak cinsten. Model hakkında daha detaylı yazımı İstanbul Testime saklıyorum. Ancak biraz daha detaylı bilgileri videomuzu izleyerek bulabilirsiniz. 

VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...

MOTOR SEÇENEKLERİ

Modelin motor yelpazesi de oldukça geniş olacak.

Örneğin 2 tane atmosferik motorla başlayalım. 65 ve 75 beygir üretecek 2 tane farklı motor olacak. Bu motorlar 1.0 litre ve 3 silindirli.

Ek olarak 2 benzinli motor seçeneği daha sunulacak. Bunlar 100 beygir 3 silindirli 1.0 litrelik motor ve 130 Beygir 4 silindirli 1.3 Litrelik motor. Otomatik şanzımanlar 1.3 litrelik Turbo motorda EDC olarak 100 beygirlik 3 silindirli motorda ise X-TRONİC olarak kullanılacak.

Bu motorlara ek olarak 2 de DİZEL motor olacak. İlki 85 beygir gücünde diğeri ise 115 beygir gücünde olacak. İlk aşamada 1.5 litrelik dizel motorlarda OTOMATİK ŞANZIMAN OLMAYACAK.

Sürpriz ise CLİO 5 de HİBRİT motor seçeneği de yer alacak.

EN BEĞENDİĞİM DEĞİŞİKLİK

Tabi ki iç tasarım ancak bunun dışında BOSE müzik sistemi ve özellikle 1.3 litrelik EDC şanzımanlı modelin performansı oldu. Aralarından seçecek olursam da en yüksek puanı İÇ tasarıma verebilirim.

MODEL TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK ?

Ülkemizin gururu CLİO, bildiğiniz gibi Bursa fabrikalarında üretiliyor. CLİO5 EKİM 2019’dan itibaren ülkemizde satışa sunulacak.

YAKIT TÜKETİMİ VE FİYATI

2 farklı benzinli üniteyi kısa süreli de olsa test etme imkanı bulduk. Ancak sürüşler sürekli otoban yollarında ve boş alanlarda olduğu için bu konuda sizlere İstanbul testinden sonra daha detaylı bilgiler vereceğim.

Fiyat konusu tabi ki Türkiye LANSMANI’ndan sonra açıklanacak.. Ancak ben bu yazının altına sizlerden fiyat tahminleri almak istiyorum. Benim tahminin en yüksek fiyat, en yüksek donanımlı RS LİNE için 160 bin olur. Sizler ne düşünürsünüz? Yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız. He bu arada unutmadan HB bir model olmasına rağmen modelin bagaj kapasitesi de oldukça iddialı olacak. 391 LİTRE..

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • ALFABE 4 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN ...AYNENN... AYNENNN ÖYLE... BAŞKA KELİME TÜRKÇE MAALESEF AYNEN İŞİNİZİ LÜTFEN KULLANDIĞINIZ DİLİ GÜZELLEŞTİRİN.. " AYNEN AŞAĞI AYNEN YUKARI " BAŞKA KELİME YOK... TÜRKÇEYİ BİTİRDİNİZ.. LÜTFEN DİKKAT !!!
    Cevapla
  • Serkan Saraç 4 yıl önce Şikayet Et
    160 bin sadece bir tahmin :) Aracın fiyatı Ekim ayında belli olacak. Bir tahmin yazdım, sizden de tahminlerinizi istedim, ancak herkes 160 bin lira üzerinden yorum yapmış. Giriş paketleri tabiki o fiyatlarda olmaz..
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Değişen bir şey yok sadece milleti biraz daha keklemek için fiyatı artar.Ülkem insanı artık tüketim için kullanıldığının farkına varmalıdır.Ben istesem 300bin liralık araca binerim ancak binmiyorum altımda 11 yaşında araç var ne gereği var emeğimiz çalınsın!
    Cevapla
  • truva0202 4 yıl önce Şikayet Et
    bu milletti iyice enayi görüyorlar yazık 160 000 oooooooooooooo ck az olmuş...
    Cevapla
  • Clio pismanliktir 4 yıl önce Şikayet Et
    Motorundan başka hiçbir kalitesi olmayan rezalet ötesi bir araçtır clio 2017 model touch sıfır aldım 40 bine gelmeden her yerinden ses gelmeye başladı bu arabayı bu saatten sonra sıfır olarak 70 80 bine en donanimlisini versinler alırsam namerdim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle