Taksicilerde UBER sevinci

Uber, İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğunu açıklamasının ardından Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taksicilerde UBER sevinci
Taksicilerde UBER sevinci
GİRİŞ 31.05.2019 15:29 GÜNCELLEME 31.05.2019 15:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eyüp Aksu yaptığı açıklamada:

 

 

Dünyanın birçok ülkesinde, emeği ve plaka için devletin belirlediği sermayeyi ödeyenleri hiçe sayarak korsan taşımacılık yaptığı gerekçesi ile yasaklanan korsan taşımacılık şirketi Uber'in Türkiye’de XL araçlarla yaptığı hukuksuz taşımacılığa son verme kararı aldığını duyuyoruz.

Açıkçası gelinen nokta, bizim çok çok önceden uyardığımız üzere, korsan taşımacılık şirketinin beklenen sonunun başlangıcıdır. Bu global korsan taşımacılık bitmiştir. 

 

 

Sürekli dile getirdik, küresel korsanların yaptığı, kamu arazisine gecekondu dikmekten farksız. Nitekim sonucunu hep birlikte gördük, görüyoruz. 

Geçtiğimiz günlerde Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu korsan şirketin korsan olduğunu vurgulayarak haklı Olduğumuza değinmiştir. Öte yandan bildiğiniz gibi yaklaşık 6 yıldır taksicilik mesleğinin üzerine bir karabasan gibi çöken, yasaları hiçe sayan, ülkemiz ekonomisine hiçbir katkısı bulunmayan küresel taksi korsanlığına karşı kararlılıkla hukuki bir mücadele yürütüyoruz.

Her şeyden önce belirtmeliyiz ki, taksiciler olarak bizler yüce Türk adaletine güveniyoruz.

YORUMLAR 19
  • kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kendi taksisini kullanmıyor. Neredeyse hepsi kiralık. Tüm plakalara devlet el koyup belediyelere devretmeli. Maaşlı şoforler çalıştırmalı.
    Cevapla
  • Kadir Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    UBER korsan değilmi? Evet korsan .peki bunu neden daha fazla kurcalıyorsunuz taksicinin hakkını verin
    Cevapla
  • Kadir Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada taksinin veya uberin konforundan bahsetmiyorum .Gasp edilen taksicini hakkını savunuyorum taksiciye o plakayı bedediyeden parayla aldı uber ise o parayı vermeden taksicilik yapıyor mevzu T plaka olmadan taksicilik yapmak Öyleyse taksici plaka alacagına 10 tane minibüs alip 10 katı para kazana bilirdi uber sayesinde ve bu belge ile uber sadece grup taşımacılıgı yapabilir taksicilik yapamaz Herkes kendi işini yapsın başkasını ekmeğine el uzatmasın uber korsandır taksici haklıdır
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    korsan ne ye göre ..bunun uygulandığı ülkelerden bize sosyal açıdan yasaklanmasına bakarsan 3.dünya ülkesi gibi duruyoruz.bunu istemiyen taksi hat sahibi otopark değnekçisi,sebze halinde ki sebze ci mafyasından,yani bura benim ben kazanırım zamanında parasını vermişim mantığı...bu taksi hatları zamanında yarım memur maaşına alınabiliyordu şimdi 1,7 milyon tl bu prim korsan değilmi..kısaca yeni dünya düzenini kabul etmek uygulamaz zorundayız burası muz cumhuriyeti değil...hiç bir hizmeti tek tekele bırakığ vatandaşa ancak bu iş için bundan yararlanabilirsin dayatması olamaz...
    Cevapla
  • 123 4 yıl önce Şikayet Et
    Uber iptal Taksi Plakalarınıda iptal edin ve taksi işini belediyeler yapsın hem hizmet kalitesi artsın hem belediyeye gelir olsun.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun !!!!!en eğitimsiz vasıfsız ahlakı vicdanı olmayan toplum,!!!!
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    millet sevinmedi ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle