BMW engellileri yarı yolda bıraktı

BMW Türkiye (Borusan) yüzlerce engelliden parasını aldığı otomobilleri teslim edemedi. Kredi çekip, eski araçlarını ucuza satarak para denkleştiren engelli vatandaşlar, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini bekliyor.

BMW engellileri yarı yolda bıraktı
BMW engellileri yarı yolda bıraktı
GİRİŞ 07.03.2019 14:44 GÜNCELLEME 07.03.2019 14:56
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

E.Giray Topçular'ın haberi

Otomotiv dünyasının Cenevre'de gövde gösterisi yaptığı bu günlerde Türkiye'den sakandal bir haber geldi. Günlük yaşantılarında bir çok zorluklarla karşılaşan engelli vatandaşlar, bu kez de otomotiv devi BMW Türkiye'nin başlattığı kampanyayla mağdur olduklarını iddia ettiler. 

 

 

BMW Türkiye (Borusan) engelli vatandaşlar için 3.20D model aracında ÖTV muafiyeti yapılacağını duyurmasının ardından, kapora toplamaya başladı. Kaporasını teslim eden engelli müşteriler, araçlarını teslim alabilmek için sıra beklemeye başladı. İlerleyen günlerde satış temsilcileri tarafından aranan müşterilere, araçlarının gümrükte olduğu ve şase bilgilerinin paylaşıldığı, aracın kalan ücretini ödemeleri halinde 1 hafta içinde otomobillerine ulaşabilecekleri bilgisi aktarıldı.

HEM KREDİ ÇEKTİLER HEM DE ESKİ ARAÇLARINI UCUZA SATTILAR

 

 

Araçlarını teslim alabilmek için kısa sürelerinin olduğunu belirten engelli müşteriler, haklarını kaybetmemek için eski araçlarını piyasa değerinin altında galericilere satıp, kalan kısmını da kredi çekti. Otomobil ücretini ilgili satıcılara yönlendiren müşteriler, araçlarını teslim alacakları tarihi netleştirdi.

MALİYE İZİN VERMİYOR FARKINI VERİN X1 VERELİM

Otomobillerini teslim alacakları günü heyecanla bekleyen müşteriler, gelen telefonla adeta hayal kırıklığı yaşadı. "Satış yetkilileri, maliye tarıfından sıkıntı çıktı ve ne yazıkki anlaşılan modeli teslim edemeyeceklerini belirtti. Dilenirse ücret iadesi veya 30 bin TL fark ile X1 aracına sahip olabileceklerimizi söylediler. Parayı zaten zar zor kredi çekerek toparladık, Paramın iadesini gerçekleştirseler dahi, 'aracımı ucuza sattım' onun zararını kim verecek. Mağduriyetimizin acilen çözülmesini istiyoruz" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer ise problemin çözülmesi için çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki haftalarda çözüme kavuşturulacağını ümid ettiklerini belirttiler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 100
  • berk 5 yıl önce Şikayet Et
    halen hic bir gelişme yok adamlar susmuş
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    5 yıl beklemeden ötv ödenerek araç istediğiniz zaman satabilirsiniz 5 yıl süre dolmadan 2 aracınızı alamassınız
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    engelli plakası geri gelmeli. binen binmeyen belli olsun alırken utanmayanlar engelli plakasıyla gezmeye utanıyorlar %90 üzeri engelli araçlara engelli vatandaşlarımızın daha rahat etmesi için amaç değil. uyanık akrabalarının(!) kısa yoldan lüks araç sahibi olmasına neden olmuştu. ikincisi %90 üzeri engelli araçlarına hastanın inip bineceği şekilde asansör sistemini zorunlu hale getirmek ve sedye girecek şekilde yaptırılması ve zorunlu hale gelmesi gerekiyor ozaman ihtiyacı olan alır
    Cevapla
  • turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Alınan araçları 5 yıl satamıyoruz ama normal alan kişi yarın gider ihtiyacı olduğunda karşılar niye bu yönü ile bakmıyorsunuz 5 yıl satamadığım aracı almak için en yüksek kar edeceğim araca bakacağım tabi niye bu birilerine battı onu anlamıyorum %97 engelliyim ben kullanamıyorum inşallah Allah engelli aracını almayı o zoruna gidenlere de nasip etsin en kısa sürede anladınız mı
    Cevapla
  • Şehzade 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazılarının yarası var ki fena bozuluyorlar biz doğruyu söyleyince...insaf ve vicdan cüzdanda bulunmuyor maalesef...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle