Uygulama başladı, ceza yağdı
Kış lastiği uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için dün başladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.
Kurala uymayan araçların işletmecilerine 625 lira ceza uygulanacak. Söz konusu uygulama 1 Nisan'da sona erecek. Uygulama, kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatmasını ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatıldı.
Kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekipleri de uygulamalara başladı. Ekipler, Bursa-Ankara karayolunda yaptıkları uygulamada otobüs, kamyon, tır ve ticari araçları tek tek durdurarak lastikleri kontrol etti.
Durdurulan araçlarda sürücülerin evraklarını da kontrol eden trafik ekipleri, kış lastiği takmayan sürücülere 625 lira para cezası keserek lastiklerini değiştirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.
-
Vatandaş 6 yıl önce Şikayet EtBelediye otobüslerinede yazın ,patates taşımıyorlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
yurttaş 6 yıl önce Şikayet EtEksik uygulama kararı.Ticari veya özel sınıf farkı olmaksızın kış lastiği uygulaması her kesime trafik güvenliği için uygulanmalı.Bu mantığa göre özel araçların kış mevsiminde lastikleri yere değmiyor demek ki kapsam dışı bırakıldığına göre!!!!!Beğen Toplam 5 beğeni
-
Yasin 6 yıl önce Şikayet EtYanlış uygulama. Her bölgede kış şartları aynı mı? Saçmalamayın lütfen. Her valilik bu konuda kendi kararını almalıdır.Beğen
-
gökhan 6 yıl önce Şikayet Etne avrupaymıs be arkadaşBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 6 yıl önce Şikayet EtIsinie gelmedi galipa Avrupada bütün araclar icin gecerliBeğen Toplam 2 beğeni
-
aspnetturkiye 6 yıl önce Şikayet Etözel araçlar hergun trafik e cikmiyor onu gec tonas farki var herseye muhalefet olmayin kardesimBeğen Toplam 4 beğeni