Dizelden sonra sıra benzinlide! Yine çok iddialı

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu daha önce dizel seçeneğini test ettiğimiz benzinli yeni Nissan Qashqai oldu.

Dizelden sonra sıra benzinlide! Yine çok iddialı
Dizelden sonra sıra benzinlide! Yine çok iddialı
GİRİŞ 20.11.2018 15:13 GÜNCELLEME 20.11.2018 15:19

Serkan Saraç/ Haber7

Yeni makyajına kavuşan Nissan QASHQAI’yi dizel motor ünitesiyle daha öncesinde teste almıştık. Siz değerli okurlarımızdan benzinli üniteyi test etmem konusunda istekler vardı. Nihayet, benzinli otomatik ünitesiyle Qashqai’yi test etme fırsatı bulabildik.. Tasarımı şöyle bir hatırlayalım, neler yenilenmişti? Daha sonra ise artı ve eksi köşemizi, özellikle de yakıt tüketimini paylaşalım..

 

 

DIŞ TASARIM

Firmalar son dönemde kasa değişikliği yerine, makyaj değişikliğine gidiyor ve bu da oldukça iyi sonuçlar doğuruyor. İddialı olan modeller yeni makyajlı halleriyle daha da iddialı oluyorlar. QASHQAI de bunlardan bir tanesi. Kasa olarak yenilenmeyen ancak ufak tefek değişiklikler gören model, ön tasarımda yeni makyajını bizlere göstermeye başlıyor. Yenilenen far grubu ve V motion ızgara, ön tarafı oldukça hareketlendirmiş. Yan profil bire bir aynı ancak arka stop grupları bir önceki nesle göre daha yatay ve içerisinde led donanımlar bulunduruyor.

 

 

İÇ TASARIM

İç tasarımda da ufak tefek dokunuşlar var. Yenilenen direksiyon simidi oldukça başarılı. Malzeme yapısı sınıf atlamış ve artık daha yumuşak. Vites topuzu da değişmiş gözümüzden kaçmadı. Havalandırma ızgaraları daha ince olduğundan sportif bir hava katmış. Bu değişenlerin dışında Nissan yıllardır kullandığı çoğu teknolojiyi QASHQAI’de kullanmaya devam etmiş. Start stop, kör nokta uyarıcısı, şerit takip sistemi, yokuş kalkış desteği, 360 derece kendin park ve park yardım sistemi, koltuk ısıtıcıları, dijital çift taraflı klima, yol bilgisayarı, navigasyon, harita , sesli komutlarla yön verebileceğiniz ekran göze çarpan teknolojik donanımlar.

Bu arada içerde konfor bir önceki nesilde olduğu gibi devam ediyor. Hacim konusunda arka taraf biraz sıkıntılı olsa da yeterli kapasiteyi sunabiliyor. Koltuklar yine çok konforlu. Diz ve baş mesafeleri sizleri rahat ettirecek kadar yeterli. Süspansiyonlar konfora katkılar sağlıyor. Panoramik tavan içeriyi müthiş aydınlatıyor. Ve yeni ses sitemi müzik severleri oldukça memnun ediyor.

MOTOR ÖZELLİKLERİ ARTI VE EKSİLER

+ Yakıt tüketimi eski nesil modellerinde olduğu gibi yine iddialı. Test tüketimi (kullanıma göre) 100 km’de ortalama 6.6 - 9.2 Litre.. ( Kafamızda ki rakamlar kütlesi ve motor hacminden dolayı 10 litre civarıydı..)

+ Trafikli alanları ve devirli test kullanımlarını da hesaba katarsak bu veriler benzinli otomatik bir şanzımana oranla oldukça başarılı..

+ Malzeme kalitesi üst seviyede, trim sesleri 100 binin altında olmayacak gibi garanti veriyor.

+ Performans olarak sınıf ortalamasında olan model, özellikle ara hızlanmalarda çok başarılı. Uzun yollarda keyif verebilir cinsten.

+ Panoramik tavan içeriyi inanılmaz ferahlatıyor.

+ Koltukların yanal destekleri biraz tık iyileştirilmiş.

+ İçeride uygulanan makyaj, özellikle koltuklar ve direksiyon oldukça başarılı..

+Teknoloji yine eski nesilde olduğu gibi üst seviyede

-  OTOMATİK Şanzıman kademeli olursa daha iyi performanslar elde edilebilir. CVT şanzımanlar uzun ömürlüdür ancak performansı olumsuz anlamda etkiler…

- Yüksek hızlarda cam tavandan hafif rüzgar sesi alıyor.

- Performanslı kullanımlarda motor sesi içeride rahatsızlık veriyor.

- İlk kalkışlarda hem şanzımanı, hem de ağırlığı, modelin seri işler yapmasına izin vermiyor.

    Silindir Hacmi 1197 cc

    Beygir Gücü 115 HP

    Maksimum Tork 165 Nm

    0-100 Km Hızlanma 12.9 sn

    Maksimum Hız 173 km/s

    Yakıt Türü Benzin

    Şehir İçi Ortalama Tüketim 6.5 lt

    Şehir Dışı Ortalama Tüketim 5.2 lt

    Karma Yakıt Tüketimi 5.6 lt

    Yakıt Deposu 55 lt

    Lastik Ölçüleri 215/60 R17

    Yıllık Vergisi 817 TL

KAYNAK: HABER7