Elektrikli araçları ucuzlatacak Türk!

ABD'de bulunan Türk girşimci Dr. Kenan Şahin, elektrikli araçların gücünü arttıracak ve kobalt bağımlılığına son verecek fikri geliştirdi. Şahin'in bu buluşuyla elektrikli araçların bataryaları da ucuzlayacak.

Elektrikli araçları ucuzlatacak Türk!
Elektrikli araçları ucuzlatacak Türk!
GİRİŞ 12.11.2018 13:36 GÜNCELLEME 12.11.2018 13:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış


ABD'deki MIT'nin (Masachusset Institute  of Technology) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kenan Şahin, önümüzdeki yıllara damga vuracak elektrikli araçları ucuzlatabileceğini ve batarların gücünü arttırabileceğini söylüyor. 

 

 

Milliyet gazetesinden Levent Köprülü'nün haberine göre, 17 yaşında ABD'ye giden Şahin kurduğu TIAX ve CAMX Power şirketleriyle 2000 yılının başından beri batarya ve akü teknolojileri üzerinde çalışıyor.

 

 

Haberde, Şahin'in GEMX adını verdiği teıknoloji ile elektrikli araçlara olan eğilim nedeniuyle sürekli fiyatları artan "kobalt"a gereksinimin azaltılacağı belirtiliyor. Uzmanlar busayede akülerin ucuzlayacağını söylüyor. Nitekim bataryalar elektriklia raçların en pahalı bölümlerinden. Şahin, bataryalarda kobalt yerine bu madenle aynı özelliklere sahip başka elementler kullanmayı başarmış.
 

YORUMLAR 4
  • Ccc 5 yıl önce Şikayet Et
    Mıt nin yönetim kurulu üyesi bir türk nasıl ınsanları beyinleri abd ye kaptırmışız yakup kardeş dönemez birkaçı dönmeye çalıştı koca uçak yere çakıldı bu bir kazamıydı değil suikast
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bilim adamları Türkiye'ye geri dönmeli. Zenginlik bilime ilime teknolojiye muhtaç. Madem ki tam bağımsız zengin değiliz. O zaman tüm bilim insanımız zorunlu Turkiye'ye gelmesi gerekir. Devlet izin verir ise başka. Bi bakın bakalım.
    Cevapla
  • gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    boyle akilli insanlari yabanci devletlere kaçiriyoruz
    Cevapla
  • caner 5 yıl önce Şikayet Et
    senin ne işin var orada abiciğim. Vatanın sana bu imkanı sağlamadı mı? yeni yapılacak milli otomotivde sana danışılmadı mı? yoksa seni tanıyan yok mu? gel vatanına hizmet et.
    Cevapla