Volkswagen'den yeni konsept pick-up Tarok

Volkswagen, Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda Tarok ismindeki yepyeni pick-up konseptini tanıttı.

Volkswagen'den yeni konsept pick-up Tarok
Volkswagen'den yeni konsept pick-up Tarok
GİRİŞ 07.11.2018 12:22 GÜNCELLEME 07.11.2018 12:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Volkswagen yepyeni bir konseptle karşımızda. Üstelik bu konsept alıştığımızın dışında bir pick-up konsepti... Alman markanın Tarok ismini verdiği 5 metre uzunluğundaki konsept, yenilikçi bir tasarıma, dört tekerlekten çekiş sistemine ve en güncel SUV’ların ilerici teknolojik özeliklerine sahip. Modelin geniş dört kapılı çift kabininbde katlanabilir arka panel sayesinde genişletilebilir bir yükleme alanı yer alıyor.

 

 


Segmentinde ilkleri barındıran Tarok konsepti tamamıyla sıfırdan tasarlandı. Volkswagen bu konsepti yaşam tarzı odaklı tasarımı ile birleştirmeyi başardı. Volkswagen markasının baş tasarımcısı olan Klaus Bischoff, modeli şöyle açıklıyor: “Çarpıcı Targa esintili tavan barı, karizmatik ön tasarımı, arka bölümdeki üç boyutlu LED aydınlatma şeridi ve güçlü ancak şık yan panelleriyle Tarok Concept'in etkileyici tasarımı, şehirli bir SUV’un tasarımsal unsurlarını özgün bir off-road tasarımıyla birleştiriyor. " Bischoff şöyle devam ediyor: "Tarok'un DNA'sı segmente heyecan verici bir dinamik katıyor."


Beş kişilik Volkswagen Tarok Konseptindeki en önemli tasarım özelliği değişken yükleme alanı konsepti olarak karşımıza çıkıyor. Arkadaki yükleme alanı, bagaj kapısının açılmasını veya yolcu kabindeki arka panelinin içe doğru katlanmasını sağlayan yepyeni mekanizma kullanılarak genişletilebiliyor. Sonuç olarak, kullanıcılar ekstra uzun eşyaları taşımak için kabinin arkasını da kullanabiliyor. Bu değişkenliğe orantılı olarak, maksimum bir ton ağırlığa yakın yükleme kapasitesi karşımıza çıkıyor.

 

 


İç mekan, öncelikle dijital tasarımı ile pick-up segmentinde Volkswagen’in ilerici çizgisini işaret ediyor. Markanın yeni nesil binek otomobillerinde görmeye alışık olduğumuz tasarım burada da karşımıza çıkıyor. Gösterge panellerinden konsolun diğer ucuna uzanan Cypress Metalik renkle işaretlenmiş bir panel yer alıyor. Bu panelin içinde, cam kaplı bir bilgi-eğlence sistemi, dijital klima kontrolleri ve dijital gösterge paneli yer alıyor.


VW Tarok Concept’in kalbinde 1.4 litrelik 110 kW / 150 PS  güç üreten dört silindirli TSI benzinli motor görev alıyor. Model bu gücünü 6 ileri otomatik şanzıman ve 4Motion sistemi ile sürekli olarak dört tekerleğe aktarıyor.

Volkswagen’in kısa bir süre sonra, Brezilya’daki pazarda Volkswagen Tarok Concept’in seri üretim versiyonunu satışa sunacak. Pick-up model ayrıca Volkswagen'ın diğer global pazarlardaki modellerini artırma potansiyeline de sahip. Daha sonraki aşamada ise 110 kW / 150 PS güç sunan 2.0 litrelik turbo dizel direkt enjeksiyon (TDI) kullanıcı ile buluşacak. Modelin Türkiye’ye geliş tarihi ile ilgili ise henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

YORUMLAR 3
  • volkan. 5 yıl önce Şikayet Et
    arka bagaj küçük satılmaz fazla bu..
    Cevapla
  • Güzel araba 5 yıl önce Şikayet Et
    ŞU geçirmezlik özelliği var mı bu bizim rize deki yağmurlara dayanmaz
    Cevapla
  • gılgamış türk 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikan çakması
    Cevapla