Motosiklet sürücüsünün yediği ceza hayrete düşürdü

Adapazarı'nda fahri trafik müfettişleri, trafikte seyreden motosiklete emniyet kemerinden ceza yazdı. Makbuzda ceza gerekçesini okuyan motosiklet sahibi şok oldu.

Motosiklet sürücüsünün yediği ceza hayrete düşürdü
Motosiklet sürücüsünün yediği ceza hayrete düşürdü
GİRİŞ 01.11.2018 11:09 GÜNCELLEME 01.11.2018 11:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

13 Kasım tarihinde şehir merkezindeki Atatürk Bulvarı'ndan motosikletiyle geçtikten sonra evine ceza makbuzu gelen sürücü Uğur Ç., makbuz üzerindeki gerekçeyi okuyunca şok oldu. Makbuza göre 54 DM 279 plakalı motosiklete emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle 108 TL trafik cezası kesildi.

Sakarya Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliğince onaylanan trafik cezasının hatalı olduğunu söyleyen sürücü Uğur Ç., durumu yetkili birime bildirdi. Makbuzda ceza gerekçesi olarak, "Emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri kullanmamak" ifadelerine yer verildi.

 

 

Motosiklet tutkunları tarafından sosyal medyaya koyulan ceza makbuzunu kısa sürede yüzlerce kişi paylaştı. Araç sahibi ise yapılan bu hatanın düzeltilmesi için emniyet yetkililerine çağrı yaptı. Yetkililer, itirazda bulunulması durumunda hatanın düzeltileceğini bildirdi.

YORUMLAR 15
  • dr jeykıp 5 yıl önce Şikayet Et
    fahri müfettişlik hangi kriterle elde ediliyor? tüm duyarlı vatandaşların fahrilik yüzdesi kaçtır? rakamlarla cevabı yoksa bu uygulamalar demokraside ve eşitlik ilkesinde boştur
    Cevapla
  • Vatan sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendini bilmez insanları fahri müfettiş yaparlarsa olacağı bu ve bunun gibi sorunlar
    Cevapla
  • Yistif - Rize 5 yıl önce Şikayet Et
    Plakayı yanlış yazmıştır. Yoksa fahri müfettişler hangi araçla da emniyet kemeri olur bilmeyecek mi. Araştırılsın ortaya çıkar. Kesin hafr yada rakam hatası var.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne var bunda? Itiraz edersin ceza silinir. Polis kıyaklığı gibi görünüyor.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    fahri müfettişte olsa,görüntüsüz delilsiz ceza kesilememeli..artı yüksek cc motorların hız sınırı 90....araba 120 ile giderken motor 90..oysa ab de farklı.çünkü motosikleti avrupalı araç olarak görüyor.bizde 4 tip motorcu var...yaşm tarzı olarak kullananlar.kuryeler..pideci sucular..birde apaçiler.son 2 nin ehliyetleri bile yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle