Dev silah şirketi pazara bu modelle giriyor

Rus silah üreticisi Kalaşnikof, elektrikli otomobil işine giriyor. Şirket, 1970'lerin bir otomobil modelinden ilham alarak geliştirdiği ve CV-1 adını verdiği elektrikli aracını tanıttı.

Dev silah şirketi pazara bu modelle giriyor
Dev silah şirketi pazara bu modelle giriyor
GİRİŞ 27.08.2018 10:49 GÜNCELLEME 27.08.2018 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlk olarak Sovyetler Birliği tarafından dünyaya tanıtılan AK-47’nin tasarımcısı olan Kalaşnikof şirketi, otomobil devlerinin son dinemdeki en önemli ilgi alanı elektrikli otomobiller piyasasına girme kararı aldı. Şirketin geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı aracın tasarımı ise bugünkü modellere pek benzemiyor.

1970'lerdeki araçların tasarımını andıran ve Moskova’daki Savunma Fuarı’nda gösterilen modelin adı CV-1 olarak açıklandı.

İleri teknolojiye ve devrim yaratacak bir invertöre (güç çevirici) sahip olduğu iddia edilen otomobil, tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilecek.

Şirketten yapılan açıklamada, “Bu teknoloji, Tesla gibi dünyanın önde gelen elektrikli araba üreticileriyle aynı safa durma ve onlarla rekabet etme fırsatını sağlayacak. Teknolojimizi geliştirdiğimizde küresel pazar liderlerinin deneyimlerinden ilham aldık” dendi.

Yeni aracın ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz belli değil.

YORUMLAR 4
  • tayfur yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ruslar kadar zevksiz bi millet daha yok dünyada vietnam bile tesla gibi dizayn yaptı
    Cevapla
  • Hezarfen 5 yıl önce Şikayet Et
    Moskova sanayide Vasili usta mı yapmış bunu? Hiç profesyonel değil. Milletin markaları aerodinamik için çok uçuk tasarımlar yapmaya başladılar bunlar hala bindokuzyüz bilmemkaçtan kalma ladalarla led far takıp teknolojik olmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Seyid 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bizim hacı murat bile bundan daha modern bu ne
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    keşke sadece silah yapmaya devam etseymiş
    Cevapla