İran'dan dev şirkete tazminat talebi

İran, ABD yaptırımları nedeniyle ülkedeki faaliyetlerini sonlandıran Fransız otomobil üreticisi şirketlerin anlaşma şartları uyarınca tazminat ödemesini istedi

İran'dan dev şirkete tazminat talebi
İran'dan dev şirkete tazminat talebi
GİRİŞ 11.08.2018 14:39 GÜNCELLEME 11.08.2018 16:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran, ABD yaptırımları nedeniyle ülkedeki faaliyetlerini durduran Fransız otomobil üreticisi şirketlerin anlaşma şartları uyarınca tazminat ödemesini istedi.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Muhsin Salihi Niya, ülkedeki faaliyetlerini askıya alan Fransız otomobil üreticisi Peugeot'nun otomotiv sektörünün üretim hacmini azalttığını belirtti. 

 

Fransız otomobil üreticisi şirketlerle yapılan anlaşmalarda gerekli garantilerin alındığını ifade eden Salihi Niya, ABD yaptırımları nedeniyle İran'daki yatırımlarını kesen Peugeot şirketinin tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e konuşan Salihi Niya, otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu parça tedarikinin yerli otomobil üreticisi "İran Khodro" tarafından sağlanacağını kaydetti.

ABD yönetimi, İran'la nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesinin ardından açıkladığı yaptırımları 7 Ağustos'ta devreye sokmuştu. Yaptırımlar, İran'da petrolden sonra gelen ikinci sıradaki otomotiv sektörünü de hedef alıyor. Fransız otomobil üreticileri Peugeot, Renault ve Citroen gibi şirketler ABD yaptırımları nedeniyle Tahran'la ticareti durdurduklarını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Gargat kesen 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ülkemizde ambargo uygulasak bu rezillere iyi olur...
    Cevapla
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    100 yıllık ABD mi 2500 yıllık köklü Türkler mi Evet biz bu topraklarda çok kaldık göç etmenin zamanı geldi. Batıya ve ABD kıtasına göçe hazırlanmalıyız. biz göçebe bir milletiz bize durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    yuh be, korkunuza fabrika mı kapattınız
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    korkuyla alakasi yok menfaatlari oyle icap ediyor tavuk gelen yerden yumurta sakilmaz
    Cevapla
  • ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kadar kansız adamlar var mı? Hem ABD eşek niyetine kullanıyor onları.. Buna rağmen ABD'nin eşekliğini yapmaya devam ediyorlar... Küfür tek millet....
    Cevapla
  • ..,, 5 yıl önce Şikayet Et
    keşke azerbaycan yarı fiyatına gaz ve petrol verseydi bize ; krizden çok hızlı çıkardık ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle